Убедителна победа за Леонов и Спарта в ГП на Канада

Убедителна победа за отбора на Спарта беляза втори кръг от Сезон 5. Пилотите на отбора направиха куп постижения и не оставиха шанс на конкуренцията. Юбилейната 10-а победа на тима бе придружена още с пол-позишън, спечелен от Стоян Барбуков, който бе и 10-и в историята на Спарта, най-бърза обиколка в състезанието (10-а за отбора), първа двойна победа, отборен хеттрик и отборен пърфект.

Квалификацията бе по-интересна. В нея видяхме битка между Дулички и Барбуков, в която пилотът на Спарта успя да направи по-добра втора обиколка и грабна първи пол-позишън в кариерата си, спирайки хронометъра на 1:10.486. Трети стартира Петър Николов, а четвърти – Иван Леонов. Тодор Пангев, който до последно показваше много добри резултати в тренировките, пък щеше да започне надпреварата от пета позиция.

В началото на състезанието нямаше драми, тъй като пилотите показаха респект един към друг и взаимно се пазеха. Леонов успя да прогресира изпреварвайки Николов. Две атаки в края на първата и начало на втората обиколка срещу Дулички пък му дадоха втората позиция във временното класиране. Още в началото на надпреварата си пролича, че трудно някой ще спре болидите на Спарта, които показваха времена с по около 1 секунда по-добри от каращите на трета и четвърта позиция Дулички и Николов. В крайна сметка стратегията на Леонов с 2 бокса излезе печеливша и той успя да изпревари съотборника си, който направи 1 бокс повече. За третата позиция също нямаше много борба. Дулички караше равномерно и постепенно натрупа преднина пред Николов, Стамов и Пангев, които допускаха грешки и се атакуваха. Единственият проблем за Димитър бе след втория бокс, когато излезе зад Ясен Стамов. Атака 10-ина обиколки по-късно доведе до завъртане на Стамов, чиято кола се стовари върху Турбото на Дулички. От удара последва и тежък контакт на колата на Димитър в стената и като по чудо не видяхме отпадане на пилота на Турбо Рейсинг.

Най-големи проблеми от групичка, бореща се за четвърто място, имаше Тодор Пангев, който на моменти пропадаше до 8-а позиция, но в крайна сметка съумя да финишира 5-и зад Петър Николов. Ясен Стамов допусна 3 сериозни грешки, които доведоха до завъртания, и трябваше да се задоволи с 6-ата позиция. Нелесна бе и задачата на Николов, който удари сериозно колата си още в 3-ата обиколка, което го принуди да кара с повреди практически цялото състезание.

Битки имаше и за 7-ата позиция, за която се бореха Иван Маринов, Момчил Пенов и Калин Сергеев. В крайна сметка Маринов съумя да грабне позиция пред останалите двама, които също записаха точки. Илия Стойков, който стартира от осма позиция, пък бе дисквалифициран от играта и остана на 10-о място.

Резултатите от квалификацията и състезанието можете да видите – тук.

ГАЛЕРИЯ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО

1
Стартът на надпреварата
« of 8 »

ЗАПИС НА СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ УИКЕНД С КОМЕНТАРА НА ХРИСТО ИЧОВ

ВИДЕО РЕВЮ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

НАЙ-БЪРЗАТА ОБИКОЛКА В НАДПРЕВАРАТА

Класирането при пилотите има нов лидер. Това е Иван Леонов, който повежда с актив от 40 точки. На втора позиция е Петър Николов с 37, а трети е Дулички с 33.

При конструкторите също имаме нов водач. Спарта е с актив от 68 точки, следвани от Енджиниър с 57 и Турбо Рейсинг с 43.

На 04 ноември ще се проведе 3-ти кръг от сезона. Домакин ще бъде пистата Имола, намираща се в Сан Марино.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *