Преди Гран При на Малайзия 2013

сезон 2013Днес ще се проведе състезанието за Голямата Награда на Малайзия на пистата край Куала Лумпур.

Ще спре ли някой Христо Ичов се питат всички в падока. Говори се, че предимството в скоростта му спрямо конкурентите му е още по-осезаемо на това трасе. Все пак никой не е напълно наясно със скоростта на противниците си със състезателна настройка и ще бъде интересно дали някой ще съумее да се справи с Ичов, който изглежда в много добра форма.

Основните заподозряни за победата освен Ичов на този етап са Дулички, Пангев, Младенов, Стоянов и Статев, като се очаква с голям интерес и темпото на Пашов и Велев, които потвърдиха участието си.


Напомняме и промените, които настъпват в квалификационната сесия от този кръг:

  • Всички типове гуми по време на състезанието вече могат да бъдат ползвани.
  • Типът гуми от квалификацията може да бъде сменян непосредствено преди началото на състезанието, като единствено износеността им си остава същата, независимо дали сте карал с един тип гуми по време на квалификация и ще карате с друг по време на състезанието.
    Пример: Ако по време на квалификацията карате със супер софт и изхабите 20% от тях, след което смените на медиум гуми преди състезанието, то в състезанието ще започнете с гуми медиум с 80% живот, тъй като другите 20% са били жертвани по време на квалификацията.
Състезателният уикенд може да бъде наблюдаван на живо на началната страница или на ТОЗИ адрес. Коментатор ще бъде Димитър Центелович, а самото предаване ще започне около 19:00ч.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *