Преди Гран При на Германия

Гран При на Германия

Утре предстои състезанието за Голямата Награда на Германия на легендарното трасе Нюрбургринг, което ще дебютира в календара на Българската Рейсинг Лига.

Ето и няколко данни за това трасе:

  • Името на пистата идва от замъка Нюрбург в планината Айфел.
  • Пистата е проектирана от германския инженер Ото Кройтц през 1925 година.
  • Първото състезание е с мотоциклети и е проведено на 19 юни 1927г.
  • Големият шотландски пилот и трикратен световен шампион във Формула 1 — Джеки Стюърт дава прозвището на пистата — „Зеленият Ад“ през 1970 година.
  • Пистата е била с дължина до 28,3 км. като е имала 73 завоя, разположени в гъста гориста местност. В днешни дни пистата е с дължина 4,556 км.
  • Зрителите често надхвърлят 200 000 души.
В сървъра на лигата най-доброто време до този момент бе дадено от Радослав Иванов, който постигна време 1:30.758. Трябва да се отчете и, че големите фаворити за победата Ичов и Младенов не са карали в сървъра, а Димитър Пашов е карал само със състезателно темпо. Дали темпото на Радослав Иванов ще бъде достатъчно за подиум ще стане ясно утре, когато ще бъде даден стартът на надпреварата около 20:00 часа.
От централата на Turbo Racing пък заявиха, че Димитър Дулички почти сигурно ще пропусне тази надпревара или в най-добрия случай ще се включи директно за състезанието без нито една обиколка тест, което определено не му вещае добро класиране.

Утре ще бъде включена и нова екстра. Иво Младенов ще предава на живо от кокпит-а си по време на състезателния уикенд. Карането на Младенов може да бъде наблюдавано на ТОЗИ адрес.

Управата на лигата пожелава успешно състезание на всички участници.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *