Нова категорична победа за Христо Ичов

Профилна снимка на Христо Ичов

Христо Ичов от отбора на EventaF1 Team записа втора победа за сезона в Българската Рейсинг Лига на пистата край Сепанг в Малайзия. Втори и трети се наредиха Димитър Дулички (Turbo Racing) и Иво Младенов (Daimler Racing).
Преди началото на уикенда съперниците на Ичов заявяваха, че са доволни от поведението на болидите си. Това обаче далеч не бе достатъчно да спре Христо, който дори бе близо до подобряване на рекорда на пистата, записан миналата година от Диян Костадинов.Квалификацията също бе спечелена от Ичов, който записа резултат с близо една секунда по-добър от шампиона Димитър Дулички, който щеше да потегли втори. Димитър Пашов и Тодор Пангев пък щяха да стартират от втора редица.
Дулички потегли по-добре при изгасването на светофарите и успя да изпревари Ичов. Иво Младенов също реагира по-добре от пилотите около себе си и вече бе трети, спечелвайки две позиции спрямо Пашов и Пангев. Пангев пък от своя страна направи може би най-слабия си старт в кариерата си и допусна да бъде изпреварен от по-голямата част от колоната, което го свлече назад в класирането.
Още в началото на състезанието си пролича доста по-доброто темпо на Христо Ичов и не след дълго той успя да си върне лидерството след изпреварване спрямо Дулички.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Българска Рейсин Лига - ГП на Малайзия 2013
Битка се водеше и за четвърта позиция между Статев и Кирил Стоянов. Тя обаче не трая дълго, тъй като Статев изпусна задницата на колата си при ускорение, което доведе до контакт с Кирил Стоянов, който нямаше как да реагира. Това пък бяха и последните моменти за Статев, който се отказа секунди след инцидента.
Пръв пък отпадна Нено Топуров в четвъртата обиколка.
През това време пък Тодор Пангев бе успял да навакса загубените позиции и вече бе пети, като четвъртият Кирил Стоянов се виждаше ясно пред него.
Димитър Пашов, който също бе изостанал в началото подобно на Пангев успяваше да си преправя път напред в класирането. Доста интересна бе битката му с Леонов, която буквално бе битка между две поколения сим-рейсинг пилоти.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
След първите десет обиколки пък бе ясно, че ще много трудна задача спирането на Христо Ичов, който записваше обиколки с по една секунда по-бързи от преследвачите си Дулички и Младенов, които малко по-късно стана ясно, че са сгрешили с избора си за гуми, с които да стартират надпреварата.
Всичко това доведе до ранни боксове и за двамата.
Междувременно Иван Леонов бе успял да си върне позицията спрямо Димитър Пашов и битката им продължаваше с пълна сила, като в нея отново се бе включил и Иван Станчев. Определено проблем с компютъра на Пашов бе причина за неговото рязко изоставане. Хубавото в случая бе, че пилотите спазваха правилата и си оставяха достатъчно място на пистата.
Първият бокс на Христо Ичов пък бе в петнадесетата обиколка и премина безпроблемно.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
 Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Двадесет обиколки пък бяха достатъчни на Тодор Пангев да се доближи достатъчно близо до Кирил Стоянов и да започне да подготвя атаки. Кирил очевидно бе притеснен от това, което виждаше в огледалото си и допускаше леки неточности. Пангев пък също допускаше грешки и губеше време, което бе идеално за Димитър Пашов, който бавно, но славно ги настигаше и кроеше планове за по-предна позиция.
След края на тридесет и третата обиколка по всичко личеше. че първата, втората и третата позиции са бетонирани, и едва ли там щяха да настъпят промени до края на състезанието.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
В борбата за четвъртата позиция бе за отбелязване, че с по-ранните си влизания в бокса Пангев бе успял да изпревари Стоянов. Кирил обаче, бе с по-нови гуми и малко по малко успяваше да скъсява аванса на Тодор. Димитър Пашов пък изглеждаше бе твърде далеч от борбата за тази позиция към този момент.
Около четирдесетата обиколка гумите на Кирил Стоянов очевидно се износиха и това позволи на Пашов да започне да го настига с над секунда на обиколка. Не след дълго първите атаки на Димитър бяха факт. Тодор Пангев явно забеляза проблемите на съотборника си и влезе пръв в бокса за последна смяна на гумите си.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Точно когато Тодор Пангев изглеждаше, че си е подпечатал четвъртата позиция се стигна до негова грешка и удар в стените, която минимизира преднината му пред Кирил Стоянов, който имаше и по-нови гуми.
С доста по-доброто състояние на гуми те си Кирил успяваше да прави времена с по една секунда по-бързи на обиколка. Зад него пък Пангев бе дори още по-бърз и битката за четвърто място можеше да започне с пълна сила!
В крайна сметка единствено Кирил Стоянов не допусна грешка и се поздрави с четвъртата позиция.
Далеч напред Христо Ичов завърши и последната си обиколка, която му донесе втора победа за сезона от два старта. Зад него завършиха Дулички и Младенов. Точки взеха още: Кирил Стоянов, Димитър Пашов, Тодор Пангев, Иван Леонов и Андрей Митров.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Малайзия 2013
След двете си безапелационни победи Ичов поведе убедително в шампионата с 50 точки. Втори е изненадата до този момент Иво Младенов. За два старта само девет човека успяха да вземат точки.
Българска Рейсинг Лига - Класиране пилоти след два кръга
При конструкторите отново се наблюдава доминация на двата топ отбора на Eventa International Team.
Българска Рейсинг Лига - Класиране конструктори след два кръга

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *