Кой ще спечели Гран При на Германия?

Гран При на Германия

С Гран При на Германия започва втората част от сезон 4 в Българската Рейсинг Лига. След първите 5 състезания видяхме 5 различни побеители. Дали и този път ще видим нов победител или някой от пилотите ще спечели втора победа? Отговора на този въпрос ще разберем утре, когато пилотите ще ни припомнят старата конфигурация на пистата Хокенхаймринг, известна с дългите си прави.

Информация за пистата

Хокенхаймринг е писта за провеждане на автомобилни и мотоциклетни състезания, намираща се в Хокенхайм, Германия. Домакин е на Голямата награда на Германия, кръг от световния шампионат Формула 1 от 1970 г.
Името на пистата идва от едноименния град в Германия, където се намира.
Голямата Награда на Германия за първи път се провежда на пистата през 1970г.

В Българската Рейсинг Лига, състезанието за Голямата Награда на Германия се е провеждало 2 пъти, на пистите Хокенхаймринг (победа за Димитър Дулички, сезон 2012) и Нюрбургринг (победа за Христо Ичов, сезон 2013)

Видео представяне на пистата

Ситуацията в шампионатите в лигата

В класирането при пилотите води Петър Николов, който обаче няма победа от първия старт за сезона – ГП на Бахрейн. Петър със сигурност ще иска да запише втора победа и да се затвърди като лидер в шампионата. Иво Младенов и Ивайло Каменов пък са най-близките преследвачи на Николов и със сигурност гледат към върха. След като отпадна поради проблеми с интернета и предаде лидерството в шампионата, Иван Леонов също не трябва да бъде отписван от сметките. Стоян Барбуков, Димитър Пашов, Радослав Иванов, Димитър Дулички и Тодор Пангев пък ще се стремят да спечелят колкото се може повече точки, за да останат с реални шансове за спечелването на титлата.
При конструкторите, за лидерите от Турбо Рейсинг ще карат титулярите Иво Младенов и Димитър Дулички, като Петър Николов ще бъде отдаден под наем на Спарта, които имат проблеми с контузия на Стоян Барбуков, който се очаква да се включи в състезанието и да се опита да запише 75% състезателна дистанция, карайки колата за гости.

Пряко предаване

По изключение, предаването за Голямата Награда на Германия, ще започне 30 минути по-късно (19:30), заради състезанието за Голямата Награда на Бахрейн във Формула 1, което започва в 18:00. Можете да ни гледате на живо в нашия YouTube канал.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *