Време е за сметки

Знаме на Япония

Днес предстои състезанието за Голямата Награда на Япония на пистата Сузука. Двете титли в шампионата може да бъдат спечелени още този кръг и напрежението в падока е по-високо от обичайното. Пилоти и отбори вече са използвали калкулаторите си и са направили сметките за това на кой колко точки му трябват, което може да ни гарантира интересно състезание.
В надпреварата при пилотите Димитър Пашов ще се стреми с всички сили да спечели поне седем точки повече от Димитър Дулички, за да запази шансовете си за титлата живи. Ако Дулички обаче успее да запише по-малко изоставане или дори да завърши пред Пашов, то титлата за първи път ще бъде за него.
Фаворит за победата обаче е друг пилот – Христо Ичов, който дава ”космически” времена с квалификационна настройка в рамките на 1:28, нещо, което бе считано за невъзможно в началото на подготовката.
За втората позиция пък се очаква да се порят доста пилоти и разликите между тях са минимални. Дулички, Пашов, Статев, Пангев, Радо Иванов, Кирил Стоянов са все пилоти, които дават идентични времена и не е ясно, кой ще вземе надмощие тук. Разбира се победата на Ичов не е гарантирана, още повече след като се видя, че неговата топ-скорост не е най-високата и ако не успее да поведе след първи завой нищо чудно да видим и битка за победата. Ичов пък се забавя на стартовете, поради доста по-дългата настройка на първата си предавка и със сигурност ще има проблеми при потеглянето.

При конструкторите пък Turbo Racing се нуждае да спечели поне 31 точки повече от EventaF1 Team, за да остане в борбата за титлата. Това прави задачата на кюстендилския отбор почти невъзможна и сякаш за тях по-важно е да запазят втората си позиция от атаките на Eventa Simracing. Разликата между двата отбора е само 38 точки, като участието на Сашо Велев е под въпрос и нищо чудно отново Дулички да бъде единствения пилот на отбора в състезанието.

Абстрахирайки се от тези борби забелязваме и доста други, което прави шампионата много интересен и в последните стартове няма да има място за грешки.

Управата на лигата пожелава успех на всички участници, и не забравяйте – победата не се печели на първи завой!

Също така не забравяйте, че в 4 часа тази нощ (27 срещу 28 октомври) България преминава към зимно часово време. Стрелките на часовниците ще се върнат с един час назад.

С оглед на състезанието във Формула 1 началото на състезателния уикенд в лигата ще започне в 13:30 вместо обичайното време – 11:00.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *