Turbo Racing Group представя T2012

Днес в Бургас бе представена колата на Turbo за сезон 2012 – T2012.
На церемонията присъстваха около 100 гости сред които Мартин Илчев, Павел Дечев и Димитър Дулички, от които успяхме да вземем и интервюта.
Мартине, днес показахте новата кола за сезон 2012. Какви са първите ти впечатления от возилото?
– Като дизайнер на колата не бих могъл да оценявам собственото си творение, но се надявам да покажe нужния потенциал в Австралия.
Нова година – нов съотборник за теб. Какво е мнението ти за Павел Дечев?
– По принцип съм свикнал с нови съотборници и се радвам, че този път не е защото съм сменил отбора. 😀 Мисля, че с Павел сме доказвали разбирателството си още в NTCC миналата година. Като пилотски качества е изключително бърз и това ще е добре дошло за отбора, защото така ще мотивира и мен да дам най-доброто от себе си.
Вие с него сте шампиони в различни шампионати. В ”другия отбор” пък са ставали шамоиони при конструкторите. Кой от двата отбора ще надделее в края на сезона според тебе?
– Това само времето ще покаже. Пилотите в така наречения “друг отбор” са се доказали много отдавна и винаги вдъхват респект на пистата, докато ние все още има какво да доказваме. Надявам се на оспорвана вътрешно-отборна битка.
До какво ще доведе тя обаче? Една такава битка в не малко случаи се е превръщала в нож с две остриета.
– Вярвам на момчетата в Турбо Рейсинг, а аз проблеми заради битка на пистата не помня да съм имал. Докато всичко е в рамките на феърплея, в което не се съмнявам, проблеми няма да имаме.
Не те засичаме по пистите в последно време. Кога ще започнеш сериозни тестове с новата кола?
– Утре колата ще мине през един шейкдаун. Нищо сериозно, засега времето ми е крайно ограничено, но очаквам скоро да започнем по-сериозни тестове.
Вече месец и половина наблюдаваш работата на управата на лигата (Дулички). Какво е мнението ти за свършената до този момент работа?
– Както казах и по форумите, Управата върши своята работа по перфектен начин. Лигата е напълно нова и въпреки това не си личи, където се появят напрежения веднага са потушавани, изслушват се мненията на пилотите, тества се всичко и така трябва да бъде. Мисля, че като за начинаещ не можеше да бъде по-добре. Доволен съм и ми харесва да съм тук.
Ти лично какво би желал да се добави или надгради?
– Засега само екстри и глезотийки ми изникват в главата. Явно имаме всичко, което ни е нужно на този етап.
Имаш ли фаворит за победа в първото състезание за сезона, или смяташ, че още е много рано за прогнози?
– Фаворити имам много и трябва да призная, че преди два месеца изобщо не очаквах толкова многобройна конкуренция. Аз искам победата, но ако трябва да съм честен бих заложил на Диян Костадинов или пилот на Турбо Рейсинг. И да се надяваме, че когато Павел чуе за това ще направи така, че да не позная.Павеле, днес бе представена новата кола на Турбо. Ти имаше възможността да я пробваш на пистата вече. Достатъчно бърза ли е тя според теб?
– Да.
Вие с Мартин Илчев (неговият съотборник) сте шампиони в различни шампионати. В ”другия отбор” пък са ставали шампиони при конструкторите. Кой от двата отбора ще надделее в края на сезона според теб?
– Turbo.
Какви са амбициите ти в пилотския шампионат?
– Честно казано нямам такива, да стават добри и оспорвани гонки, това искам преди всичко.
Вече месец и половина наблюдаваш работата на управата на лигата (Дулички). Какво е мнението ти за свършената до този момент работа?
– Като за първа година е много добра.
Ти лично какво би желал да се добави или надгради?
– Е…доста неща, но на този етап са невъзможно поради ред причини. Нека се завърти колелото пък с времето всичко се изглажда и надгражда.
Имаш ли фаворит за победа в първото състезание за сезона, или смяташ, че още е много рано за прогнози?
– Няма как да имам при положение, че на старта ще има поне 7-8 победителя в симрейсинг-а. Надявам се да е оспорвано, новите правила до голяма степен изчистват и уеднаквяват стратегиите, така че очаквам битки на пистата, а не битка по часовник…всичко е възможно.

Митко, като шеф на Турбо Рейсинг Груп, няма как да не Ви попитаме за впечатленията ви от Т2012. Имаше какви ли не слухове за дизайна и в крайна сметка излезе нещо съвсем различно.
– Преди всичко бих искал да благодаря на Илчев, че се нави да боядиса колите, тъй като с нарастващите ми ангажименти в лигата имам все по-малко свободно време. Колата на мен ми харесва, също плюс е, че е нещо ново и свежо при нас. Това ще освежи и гаража ми.
Как намирате пилотската двойка Мартин Илчев и Павел Дечев? Пет пилотски титли на едно място и всъщност това е Ваша идея.
– Шампионска! Друг е въпросът дали ще успеят да се справят със стари отборни кучета като нас със Сашо Велев. (смее се)
До колкото знаем и двамата вече са го правили, но поотделно. Какви са целите ви за шампионата като съревнование първо и отделно от това управителските задължения?
– Ами не съм мислил по въпроса за съревнованието. На този етап единствената ми цел и надежда е всичко около лигата да е наред и сезон 2012 да протече колкото се може по-добре. За мен най-важно е участниците да са удовлетворени от работата ми.
Със сигурност са. В началото на годината имаше изтекла информация за спорове с Павел Дечев. Вярно ли е това и как се стигна до тях?
В залата се чува звънене на телефон. Дулички се извинява и заминава по работа в неизвестна посока.

Управата на лигата пожелава успешен и безавариен сезон на Turbo!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *