Turbo Racing Group потвърдиха състава си за сезон 2013

Turbo Racing Group - Logo

Днес в гр. Кюстендил на среща на борда на директорите на Turbo Racing Group бе определен съставът на компанията за сезон 2013 в Българската Рейсинг Лига.

И през този сезон компанията ще има три отбора, като два от тях ще бъдат с нови имена.

Turbo Racing остава единственият отбор, чието име няма да бъде променяно. Пилотският състав също остава непроменен, като Димитър Дулички и Александър Велев ще карат колите с номера 1 и 2 тази година.

Turbo Motorsport, който през миналата година завърши на четвърта позиция в класирането при конструкторите от днес ще се нарича Mazda MotorSport. Пилотският състав там остава непроменен в титулярната си част, където тандемът Стоянов-Митров ще продължи. Тест пилот пък ще бъде Ясен Стамов.

Turbo от днес ще носи името Alfa Romeo и ще бъде с титулярни пилоти Иван Леонов и Калоян Иванов. Като тест пилоти ще се изявяват Павел Дечев и Борислав Пенчев.

Ето какво каза собственикът на Turbo Racing Group след края на срещата:
”Доволен съм от работата, която свършихме преди началото на сезона. Годината ще бъде много важна година за нас и всички в компанията ще се стремим към по-добри резултати, за да бъдем конкурентно способни на останалите отбори в лигата. Преценихме, че е дошло време за нови имена на два от отборите ни и ново начало за тях. Мисля, че това е правилното решение в този случай.
В Alfa Romeo решихме да направим коренни промени и да променим концепцията на отбора. Този път заложихме на млади пилоти, които се надяваме да бъдат бъдещето на Turbo Racing Group – Иван Леонов и Калоян Иванов. Не случайно залагаме на тях. Това ще бъде повратна година в тяхното развитие и те се нуждаят от нашата подкрепа и доверие. Имаме увереност в тях и знаем, че те ще дадат всичко от себе си в името на отбора.
В Mazda MotorSport останахме доволни от показаното през миналата година и не случайно не направихме промени в титулярния състав. Очакваме нова силна година и от тях.
В Turbo Racing въпреки незадоволителното представяне като позиция в крайното класиране миналата година взехме решение да не правим промени.”

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *