Sparta защитиха титлата си

Отборът на Sparta, в състав Иван Леонов и Стоян Барбуков, защити титлата си при конструкторите в Българската Рейсинг Лига, след инфарктна битка с отбора на Turbo Racing, провела се до последната обиколка на последното състезание.

Едва 1 точка преднина реши титлата при конструкторите, през този сезон. До последно не се знаеше къде ще отиде титлата. Събитията в последното състезание за Гран При на Бразилия се въртяха на 180 градуса. Turbo Racing имаха преднина от 22 точки, преди старта и изглеждаха фаворити. Грешка на Петър Николов на старта, довела до отпадане, както и завъртане на Димитър Дулички на първи завой, ударен от Стоян Барбуков, обърнаха класирането и дадоха временна преднина на Sparta. Дулички, който бе останал единствен от отбора на Turbo Racing, стисна зъби и успя да достигне и изпревари Стоян Барбуков за четвъртата позиция, с което запазваше шансовете на отбора си за титла.

Всичко, обаче, се решаваше в борбата за първата позиция, където спореха Иван Леонов, Христо Ичов и Ивайло Каменов. В края на надпреварата Каменов сякаш позагуби темпо и победата щеше да се реши от Ичов и Леонов. При победа на Леонов титлата отиваше в Sparta, а при победа на Ичов – при Turbo Racing. В крайна сметка след няколко промени на лидерството, много атаки и защити, Леонов успя да се пребори с двукратния шампион на лигата Христо Ичов, и донесе златото, за втори пореден сезон, във витрината на Sparta Racing Team.

Въпреки, че на хартия Turbo Racing имаха по-силния състав, постоянството и мотивацията на пилотите на Sparta бе много по-голяма и те заслужено извоюваха този трофей.

За невероятната битка говори и факта, че и двата отбора успяха да запишат двуцифрени активи от точки във всеки старт.

За Turbo Racing остава горчилката от загубата на титлата с 1 точка изоставане, подобно на сезон 2012, където загубиха втората позиция, със същия пасив, тогава от отбора на Eventa Simracing.

Управата на лигата честити титлата на отбора на Sparta Racing Team и им пожелава бъдещи успехи!

  • Sparta защитиха титлата си
Sending
User Review
5 (3 votes)

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *