Eventa Simracing се присъединиха към лигата

Днес легендарният отбор на Eventa Simracing се присъедини към лигата.
Все още се определя пилотският им състав, като на този етап регистрирани за участие са Диян Костадинов и Димитър Пашов.

Евента се сформира за началото на Сезон 2004 в BCC, но единственият пилот на тима Михаил Андреев се включва само в тренировките на ГП на Малайзия и не успява да вземе участие заради проблеми с интернета.

BCC се разпада, а Евента се включва в новия шампионат FCR в средата на сезона.

В първия старт на тима Мартин Николов печели на “Силвърстоун”, а Траян Сарафов е трети. Във второто тимът записва подиум, но бива дисквалифициран. В третото за ГП на Унгария Сарафов и Николов записват двойна победа на ГП на Унгария, оставяйки третия на над 1 мин. изоставане, но и тогава резултатът е анулиран. Двамата решават да се оттеглят от шампионата.

През август двамата веднага се пренасочват към Световния шампионат по Ф1 на Sim-Challenge.com.

Играта е F1 Challenge 99-02, а системата за квалификация за състезание е на принципа на преквалификация – в четири поредни дни, пилотите разполагат с по 15 мин. на ден, за да запишат най-добра обиколка. В края на преквалификационния период, до състезание се допускат най-добрите 18.

Сарафов и Николов участват в 4 преквалификации, като в 2 от тях успяват да се вмъкнат в Топ 18.

Сарафов застава 15-ти на решетката на Гран При на Великобритания на пистата “Силвърстоун” и завършва 11-ти. Николов не успява да се включи заради проблеми с интернета. Сарафов също се отказва заради същите причини. В шамионата по това време се състезават имена като Ернесто Де Анжели, Кристиян Нюман, Адриано Калигарич, Маркус Кононен, Адам Дод, Омар Капели, Майкъл Коен, Джон Харисън и др.
източник: Официален сайт

Успяхме да се свържем с мениджъра на отбора, Диян Костадинов. Ето какво каза той:
В: Господин Костадинов, Bulgarian Racing League е нова стъпка за Eventa Simracing. Какви са целите ви за предстоящия сезон?
О: Целта ни е да се забавляваме на пистата с хубави състезания и здрави битки вземащи дъха. Нямаме конкретни цели, вече сме големи хора минаха годинките когато карахме по цял ден като ненормални и сега за нас остава да се забавляваме.
В: Turbo Racing Group също потвъдиха участието си в лигата. Можем ли да очакваме отново грандиозни битки между две от най-великите марки в сим-рейсинга в България?
О: Разбира се! С Turbo Racing сме в страхотни отношения и се надявам да се получат красиви битки както едно време 🙂 Липсват ми битките с Турбо от доста време не сме се засичали по пистата и съм благодарен на Дулички, че ни дава възможност със създаването на тази страхотна лига да се хвърлим отново в здрави битки.
В: За сега пилотският ви състав е съставен от вас самият, Димитър Пашов и Тодор Василев, от когото все още се очаква отговор. Да очакваме ли други имена при вас?
О: Да, засега това сме, пуснал съм скаутите да търсят млади таланти и ще видим до няколко дни какви резултати ще имаме. Ще се опитам да намеря още 1-2 пилота за да мога да изпълня целта си да създам 2 отбора на Eventa International Team.

От управата на лигата пожелаваме успех на отбора!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *