BRL 2013 Mod Beta 2

Mod News

Мод Тийм в лицето на Христо Ичов и Димитър Дулички са готови със втората бета весия на мода за сезон 2013. Ето повече информация за свършената от тях работа:
Бетата включва коли и звуци от Формула Рейса, както и модифицирани от Христо Ичов физики.
Подчертаваме, че това ще бъдат колите за сезон 2013 и за това прилагаме и темплейт за оцветяване на болида – ТУК. Всеки мениджър на отбор, чиито болиди са оцветени може да ги прави на мейла на управата. Крайният срок за подаване на болиди до управата ще бъде определен на по-късен етап.

Ето и повече информация от Христо Ичов:
* Нужно е да имате инсталирана на чисто играта rFactor.

* Копирайте съдържанието на всички папки без “setups” (GameData и другите подобни) в основната папка на играта и позволете да бъдат заменени съществуващите папки и файлове.

* Ако имате FF волан ви препоръчвам да пробвате мода с Real Feel plugin-а. Файлът “RealFeelPlugin.ini” съдържа настройките, които аз ползвам. В играта задайте FF на Low и донастройте с плъзгача за FF Strength.

* В папка “setups” ще намерите базови настройки за колата при различни условия на натиск от аеродинамиката и твърдост на окачването, както следва:

– high downforce – високо ниво на натиск
– medium downforce – средно ниво на натиск
– low downforce – ниско ниво на натиск

– stiff suspension – твърдо окачване
– medium suspension – средно твърдо окачване
– soft suspension – меко окачване

Настройките са взети от PDF ръководствата на Formula Reiza мод-а, и въпреки че спрямо мойте модификации има доста разлики, сетъпите работят добре. Също така съм добавил конкретни сетъпи за някои писти на които съм тествал последно със сегашната версия на физиките. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ default сетъп, тъй като още не е коригиран и не е за тези физики на мода.

* Оптималния температурен режим на гумите е спрямо спецификацията на Pirelli за 2013, както следва:

– Hard: 110C – 135C (максимум сцепление при 123C)
– Soft: 105C – 125C (максимум сцепление при 116C)
– Medium: 90C – 115C (максимум сцепление при 103C)
– Super Soft: 85C – 110C (максимум сцепление при 98C)

* ВАЖНО – променете steering lock, brake bias и brake pressure за да паснат на стила ви на каране и controller-а който ползвате. За моя Logitech Driving Force Pro волан настроен на 460 градуса това са: steering lock между 20:1 и 24:1, brake bias между 52 и 54, brake pressure на 80% (спирачките са доста по-силни от други модове, но предстои да се коригират малко и да им се добави леко износване колкото да не е без хич :-).

* Добавил съм PDF ръководствата на Formula Reiza мод-а, за тези от вас които им е интересно да научат повече. Имайте в предвид обаче че някои неща вече се различават доста, особено що се отнася до гумите и донякъде двигателя.

2. Промени и нововъведения:

v10:

* Напълно нови физики за гумите, с подобрен реализъм на поведение (на базата на множество данни от истински сликове, променени за да паснат за модерна F1), с нови стойности за оптимална температура и 2кг увеличено тегло за всяка гума (спрямо информацията на Pirelli за 2013-а). В момента загряването и изстиването на гумите е изключено, така че винаги стоят в 100% оптимална температура. Това ще ви даде добра представа как се държи колата при възможно най-правилно загрети гуми.

* Променена геометрия на предното окачване с цел да се получи anti-dive ефекта който имат колите от последните години.

* Минималното тегло на шасито без пилот и гориво увеличено от 640 на 642 кг, спрямо правилника за 2013-а.

* Променена крива на двигателя с цел по-плавно разтоварване на мощноста, с по-тесен диапазон на оптимален въртящ момент (между 14000 с 17500 оборота). За съжаление rFactor не симулира истински engine mapping което значи че трябва да се ограничим със статична крива на въртящия момент. Възможно е обаче да се направят няколко различни пре-дефинирани криви за различните типове писти, които да се избират от upgrades менюто, но това може би в бъдеще ако има достатъчно интерес.

* Увеличен коефициента на съпротивление на шасито и намалена мощност на двигателя с 5% с цел постигане на реалистична скорост. Подлежи на промяна ако се добави KERS/DRS plugin.

* Увеличен engine braking ефект – ползвайте настройката от сетъп менюто за да го минимизирате при нужда (максимален engine braking се постига при нулева стойност).

* Намален процента на автоматичното отваряне на газта при неподвижна кола.

* Премахната вариацията на живот на двигателя.

* Включена опцията за ръчна смяна на предавки дори когато карате с автоматични.

v11e:

* Добавени нови параметри за спирачките – избор на дебелината им, износване, инерционна стойност, по-ниска сила.

* Намалена стойнст на Idle RPM.

* Намалено износване на задните гуми.

* Добавена минимална стойност на заден anti-roll bar.

* Добавена отрицателна стъпка за задно toe.

v11final:

* Добавено динамично загряване на гумите.

* Намалено износване на спирачките.

* Настроен default сетъп (за max downforce)

* Update на сетъпите спрямо новата версия на гумите.

В бетата е включена пистата Корея, която ще бъде инсталирана на съръва на лигата, който в момента е онлайн. Live Timing-ът също ще заработо до броени минути.

Линкове за download на допълнителни писти които препоръчвам за тестване на мода, освен тези от миналия сезон на лигата:
* Singapore и Valencia от WCP Track Pack – ТУК

* India от F1 Total 2012 Track Pack – ТУК

* Austin – ТУК

Повече информация за бета версия 2 – ТУК
МОЛЯ ДАЙТЕ ВАШИТЕ ОСНОВНИ МНЕНИЯ И ПРЕПОРЪКИ ЗА ВТОРАТА БЕАТ ВЕСИЯ, ТЪЙ КАТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ОСНОВАТА НА САМИЯ МОД ЗА СЕЗОН 2013!

ЛИНК ЗА БЕТА ВЕРСИЯ 2 – ТУК

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *