Шоуто Българска Рейсинг Лига се подновява утре

сезон 2013

Утре започва сезон 2013 в Българската Рейсинг Лига. Пистата Албърт Парк за втори пореден път ще открие сезона в лигата.
Всичко започва отначало, като най-интересното е кой ще вземе превес в началото с победа в Мелбърн. Като фаворит се очертава Христо Ичов, който според букмейкърите е най-вероятният победител утре. Веднага след него в залозите е и основния му конкурент от миналата година Димитър Дулички, като тук е много интересно дали агресията на Дулички или стабилното и постоянно каране на Ичов ще донесе на един от двамата летящ старт на сезона.
Най-близо до двамата претенденти за победата се движи Кирил Стоянов, който дава равни времена с лидерите, като при него ключът за добро представяне ще бъде темпото му в състезателни условия и постоянството във времената. Дали младокът е готов да обърка сметките на фаворитите и да направи състезанието максимално интересно е въпрос, на когото отговор ще научим след по-малко от 24 часа, когато светлините на старт-финалната права ще угаснат за пръв път през новия сезон.
Други интересни имена, които се подготвяха за надпреварата в сървъра на лигата са Димитър Пашов, Сашо Велев, Ясен Стамов, Тодор Пангев и др. Няма да е изненада ако някой от тях също се намеси в борбата поне за подиум.

Сред останалите имена в сървъра личат имената на Иван Леонов, Методи Тодоров, Калоян Иванов, Андрей Митров, Георги Савовски, Иво Младенов, Адриан Петков и др. Всичките тези участници карат управата на лигата да очаква добро начало на сезона.

Интересно ще бъде дали някой измежду Дулички и Ичов ще успее да поведе в статистиката по най-много победи в лигата. При конструкторите пък Turbo Racing ще се опита да изравни същия рекорд, който се държи от EventaF1 Team. При пол-позишъните утре Христо Ичов ще запише своя юбилеен 10-ти такъв. Димитър Дулички пък ще се стреми да увеличи рекорда си от най-много последователни подиуми на 9.

Тази година ще бъде направен и опит за излъчване на състезанията на живо по интернет, като предаването утре ще започне около 19:00 с водещ Димитър Центелович, който увери зрителите, че ще се опита да вземе и интервюта по време на предаването от част от пилотите в сървъра. Самото предаване може да бъде наблюдавано на живо на началната страница на сайта. До тогава от BRL TV ще излъчват видео материали от сезон 2012, които можете да гледате още сега!

Припомняме и част от промените, които настъпиха в лигата и влизат в сила още утре:
– Създадена бе Рейс Контрол комисия, която ще преглежда официалния риплей на състезателната сесия по време на първата обиколка за инциденти. Настъпването на линиите на бокса също ще бъде следено от тях. Също така ще бъдат приемани контестации от всички участници в лигата за инциденти или нередности през останалата част от състезателния уикенд. Ако сте забелязал нарушения от даден пилот можете да пуснете контестация по указания в правилника за сезон 2013 начин.
– Гумите от квалификацията НЕ МОГАТ да се сменят, както беше миналата година. Износеността им също няма да се възстановява. Това означава, че след като направите първата си обиколка с време в квалификацията след това няма да имате право да сменяте гумите преди началото на надпреварата.
– Чупливостта на болидите вече е настроена на 50%.
– Всеки пилот е длъжен да прочете правилника за сезон 2013 преди да влезе в официалния сървър на лигата.

Управата на лигата пожелава успех на всички участници и помнете,че състезанието не се печели на първи завой, особено когато стартираме за първи път през сезона. Уважавайте труда на всички, които се стараят всеки ден за съществуването на лигата, за да можем всички ние да се забавляваме заедно на пистата. Благодарим ви, че сте част от нашата лига! Без Вас – нейните участници тя нямаше да съществува!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *