Христо Ичов спечели и във Великобритания

Профилна снимка на Христо Ичов

Христо Ичов от отбора на EventaF1 Team завърши своя хет-трик от победи след като триумфира във Великобритания.
Втори завърши Димитър Дулички от Turbo Racing, за когото втората позиция може да се счита за успех, тъй като завърши пред основния си конкурент за титлата в момента Димитър Пашов.
Трети се нареди Румен Статев, който завърши на изпарения след като имаше проблеми с изчисляването на горивото си.

В самото начало на надпреварата стана много интересно след като Димитър Пашов успя да излезе начело потегляйки чудесно от трета позиция. Дулички също се възползва от слабия старт на Ичов и поведе битка с Пашов за влизането в завой номер 1 като лидер на колоната. Лек контакт между двамата обаче позволи на Христо бързо да се окопити и да влезе в борбата. Самата борба продължи няколко завоя като ту Дулички излизаше начело ту Ичов. Димитър обаче явно нямаше търпение да излезе начело и предприе атака в завой номер 12, която бе неуспешна. На всичкото отгоре пилотът на Turbo Racing посети и тревните площи около пистата, което му коства загуба на цели 3 позиции.

По-назад в колоната вреше и кишеше. Тодор Пангев, който преди началото на уикенда сподели за амбиции за качване на подиума изпусна контрол над болида си в резултат на което последва удар в стените около пистата, който пък доведе до загуба на предно крило. Ударът доведе до две принудителни влизания в бокса, коствали на Пангев над една минута.

Калоян Иванов пък допусна същата грешка малко по-късно и също трябваше да посети механиците си за ново предно крило.

БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
До петата обиколка станахме свидетели на четири отпадания. Пръв надпреварата напусна Методи Тодоров по неясни до този момент причини, още по време на формиращата обиколка. Последва го Иван Леонов след зловеща катастрофа в първата обиколка.
Втори отпадна дебютантът Мартин Георгиев, който очевидно не се бе подготвил достатъчно добре за надпреварата.
Най-зрелищна пък бе катастрофата на току що завърналия се в лигата Павел Дечев. Пилотът на Turbo изпусна контрола над болида си и с бясна скорост се разби в стените около пистата. Все пак Дечев успя да докара колата до бокса, но там се оказа, че е невъзможно тя да бъде ремонтирана и Дечев трябваше да се откаже от състезанието.
БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
През това време Дулички успя да навакса трите позиции загуба и вече се движеше трети, но на пет секунди изоставане от водача Ичов.

В борбата със Статев се стигна и до контакт, който доведе до завъртане на Румен и загуба на две позиции. При Дулички пък нямаше поражения по колата и той можеше да продължи надпреварата с нормалното си темпо.

По-назад в колоната Пангев вече се движеше на седма позиция.

БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
В шестнадесетата обиколки станахме свидетели на битка за третата позиция между полу-съотборниците в Eventa International Team Пашов и Статев. Румен бе очевидно по-бърз, но Пашов не даваше позицията си, тъй като не искаше да допусне голямо изоставане спрямо Дулички в класирането при пилотите.
Все пак след няколко атаки Статев успя да излезе трети.

Грешка на Ясен Стамов пък позволи на Андрей Митров да излезе една позиция по-напред в колоната.

БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
За съжаление на Стамов неговите проблеми продължиха и в двадесет и шестата обиколка той бе принуден да се откаже безславно от надпреварата след като интернет връзката му със сървъра се разпадна.

По това време се изясниха и стратегиите в битката за третата позиция. Статев бе заложил на само едно влизане в бокса, докато Пашов бе избрал две такива и определено вече не бе фаворит за качване на подиума.

БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
Шест обиколки преди края на надпреварата се оказа, че Калоян Иванов не е преценил правилно количеството гориво необходимо за състезанието и отпадна. За негова радост той бе покрил 75% състезателна дистанция и е класиран на седма позиция.

Това пък позволи на Пангев да излезе шести и с бясно темпо да се опита да догони движещият се на пета позиция Андрей Митров.

В челото Ичов водеше с комфортен аванс пред Дулички, а Статев водеше на Пашов.

БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
В края на надпреварата най-интересно бе дали Румен Статев, който се движеше трети ще успее да завърши, тъй като изпитваше очевидни проблеми с количеството гориво, което се оказа недостатъчно и пилотът трябваше да кара много бавно до финала, което даде шанс на Пашов, но може би половин обиколка не достигна на Димитър и по този начин Статев грабна своя пореден подиум в лигата.
БРЛ 2012 - ГП на Великобритания
Христо Ичов от своя страна отново показа превъзходството си над останалите и успя да запише най-бързата обиколка в надпреварата в предпоследния тур.

След 52 перфектни обиколки нямаше спор, че Ичов бе най-достоен да спечели. Втори завърши Дулички, а трети Статев.
Точки взимат още Пашов, Митров, Пангев и Калоян Иванов.
Без точки от Великобритания си тръгват Стамов, Дечев, Георгиев, Леонов, Тодоров и Здравко Сребре, който отпадна още по време на свободните тренировки след повреда във волана му.

БРЛ 2-12 - ГП на Великобриания
В класирането при пилотите Дулички успя да увеличи актива си пред Пашов, но загуби ценни точки от Ичов, които на края на сезона може да натежат в битката за титлата.
Прогрес в класацията записаха Ичов, Пангев и Андрей Митров, който кара на връх рождения си ден.
БРЛ 2012 - Класиране пилоти след 8 кръга
При конструкторите не се очаква някой да има шанс да спре EventaF1 Team, които изглеждат сигурни шампиони. Тук битка ще има за втората позиция, където Turbo Racing успя да навакса малка част от пасива си спрямо колегите им от Eventa Simracing.
 БРЛ 2012 - Класиране конструктори след 8 кръга
След една седмица пък предстои състезанието за Голямата Награда на Германия. Едва ли ще станем свидетели на големи размествания в челото. Дали Христо Ичов ще продължи с доминацията си в българския сим-рейсинг или Дулички ще напомни, че е лидер в класирането с победа? Гледайте ни, за да разберете отговора на този въпрос!

Facebook Comments

Comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *