Утре предстои Гран При на Абу Даби

Гран При на Абу Даби

Утре се подновява гонитбата в Българската Рейсинг Лига с предпоследния кръг за сезон 2012 – Гран При на Абу Даби. Доста неща могат да бъдат решени, като основният въпрос е – Ще остане ли интрига за последния кръг в Бразилия?
Най-добрите времена до този момент се дават от Христо Ичов, Димитър Дулички и Румен Статев, но Диян Костадинов, който потвърди участието си, все още не е демонстрирал темпото си. Сашо Велев, който също се очаква да кара утре изостава, но не се знае с какви настройки е тренирал до този момент.
Тодор Василев е друго име, което може би ще се завърне, но проблеми с играта мъчат пилота от Сливен и участието му е под въпрос.

На днешното неофициално тестово състезание, което се проведе от 21:00 се явиха 13 пилота, като утре се очаква бройката да е дори още по-голяма. От Управата пък заявиха, че ако всичко е наред очакват това да бъде второто най-посетено състезание след ГП на Австралия, където имаше 22 пилота на грида.
Доста инциденти имаше на тестовото състезание и това кара управата да апелира към пилотите да прочетат отново внимателно правилника на лигата. Особено се отнася за новите пилоти, които се канят да дебютират в това състезание.

Основните неща от правилата, които трябва задължително да бъдат прочетени са:
– Квалификационна сесия – закрит парк (Parc Ferme) – отключени ще бъдат само: Гориво, Boost Mapping, Корекция на предно крило, Steering Lock, Brake Bias, Brake Pressure и Избор на гуми.
– Състезание (100% дистанция, без презареждане с гориво по време на състезанието и минимум един бокс)
За състезанието ще се класират само пилоти, които са покрили правилото за 107-те процента.
– Чата по време на състезателния уикенд е забранен! За неспазване на това правило ще се налагат наказания!
Изключения се допускат само и единствено когато пилот съобщава за възникнал проблем.
– 3.1 Официaлното състезание няма да бъде рестартирано поради каквито и да било причини или инциденти. Ще има изключения само при основен проблем, например: интернет връзката на съвръва се разпадне.
– 3.2 Всяко състезание ще започва с формираща обиколка. Задължение е на пилота, при интензивното (рязко) загряване на своите спирачки и гуми, то да става в последния сектор от пистата. Задължително спазвайте минимум две коли разстояние от предния болид, за да имате време за реакция, ако предният пилот внезапно спре. Забранява се пълното спиране на болида в очертанията на пистата. Изключение се допуска само ако сте се завъртял и изчаквате болидите след вас да преминат безопасно. Всеки завъртял се болид е длъжен да пропусне всички други коли и да се нареди на последна позиция до пристигане до стартовата решетка, където ще може безопасно да възвърне първоначалната си позиция.
– Абсолютно се забранява превишаването на скоростта в бокса по време на всички сесии. Всеки пилот нарушил това правило ще бъде наказан с добавяне на 10 секунди (за всяко едно нарушение) към общото му време в текущото състезание.
– Задължение на всички пилоти е да спазват правилата за движение в бокса. Светлините на изхода от бокса трябва да бъдат спазвани стриктно. Ако излизате от бокса и пред вас има образувана група от болиди трябва да застанете зад най-близко стоящия пред вас болид. В никакъв случай не се нареждайте до друг болид. Всеки пилот нарушил това правило ще бъде наказан с добавяне на 10 секунди (за всяко едно нарушение) към общото му време в текущото състезание.
– Основната бяла линия преди входа на бокса и след неговия изход не трябва да бъде пресичана! Всеки нарушил това правило ще бъде наказан с добавяне на 10 секунди (за всяко едно нарушение) към състезателното му време в текущата надпревара.
– При настъпили ситуации/инциденти проблемите между пилотите се решават във форума на лигата след състезанията. Достатъчно е да се извините на някого ако сте му попречили по някакъв начин по време на състезателния уикенд.
– Спазването на феър-плея и добрия тон е задължителен!
– При умишлено нарушаване на правилата ще последват наказания по усмотрение на управата!

Напомняме и, че никой няма право да пише в чата на играта докато ВСИЧКИ пилоти не завършат състезанието си!

Показваме и няколко места, където е възможно да се кътне:

Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Гран При на Абу Даби
Не забравяйте, че винаги трябва да имате поне една гума в очертанията на пистата! Бордюрът също е част от пистата!

От управата на лигата съобщиха, че ще се приемат контестации за това състезание за кътове. Крайният срок за подаване на контестация е до 72 часа след приключване на състезанието.

Пожелаваме безавариен състезателен уикенд на всички участници! УСПЕХ!

Сървърът за утре е с IP: 85.239.135.250
Начало – 10:00.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *