Уточнения преди първия старт от Сезон 5

След проведено тестово състезание, се взе решение да се направят следните корекции:

  • Опцията Parc Ferme ще бъде активна, което значи че веднъж щом запишете време в Квалификацията, сетъпа на колата ви ще бъде заключен, с изключение на: количество гориво, RPM Limiter, Engine Boost, Front Wing, Steering Lock, Brake Bias и Brake Pressure.
    По този начин ще се намали нужното време за настройване на болида, защото реално няма да се налага да правите 2 сетъпа за квалификация и състезание, а ще ползвате 1 такъв, с леки корекции, описани по-горе, между двете сесии.
  • Настройката на чупливост на болидите ще бъде нагласена на 35%.

Участвалите в теста останаха много доволни от поведението на болида през цялата дистанция и заявиха, че удоволствието от управлението на колата през този сезон ще бъде дори по-голямо в сравнение с миналите шампионати. Първият и втория завършиха в рамките на 7 десети, като използваха стратегия с 3 влизания в бокса, заради слабото им темпо със софт гумите и по-бързото износване на суперсофт гумите. Единственият “проблем” се оказа слипстрийм настройката (загубата на сцепление при карането зад друг болид), което затрудни изпреварванията. Реално, без допускане на грешка, бе невъзможно да се осъществи изпреварване между пилоти със сходно темпо. Има вероятност загубата на сцепление зад друг болид да бъде намалена в дните преди първия старт за Сезон 5.

Ако изпитвате затруднения с управлението на болида и неговото настройване, ние сме насреща за да помогнем със съвети.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *