Триумф за Димитър Дулички в Монако

Димитър Дулички

Димитър Дулички от отбора на Turbo Racing спечели състезанието за Голямата Награда на Монако и по този начин стана първият пилот с две победи през сезона. Втори завърши Румен Статев от отбора на Eventa Simracing, а третата позиция грабна Андрей Митров с болид на Turbo MotorSport.
Дулички нямаше проблеми през състезателния уикенд и очаквано спечели тренировките, квалификацията и състезанието с лекота, след като повечето пилоти от топ 10 отсъстваха.
На старта основният въпрос бе дали стартиралият от втора позиция Румен Статев ще успее да прескочи Дулички. Това не стана след като Димитър успя да запази позицията си и бе ясно, че само негова грешка ще даде шанс на другите пилоти за победата.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
В първата обиколка Тодор Пангев предприе атака срещу Здравко Сребрев, чиято кола стоеше нестабилно на пистата. Късното спиране на Пангев доведе до лек контакт с болида на Сребрев. Здравко се наложи да премине напреко заради удара, но това му коства наказание от играта да премине през бокса.
 БРЛ 2012 - ГП на Монако
В третата обиколка пък Ясен Стамов ”задръсти” за няколко секунди пистата след като допусна грешка на предпоследния завой. От това се възползва Владо Стоянов, който вече бе четвърти в класирането.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
В шестата обиколка пък Тодор Пангев загуби позицията си от Иво Младенов. На следващия ден част от медиите пък пуснаха обща статия, в която заявяват, че от бокса на Монстърс се е чуло следното: ”Тодоре Иво ис фастър ден ю! Кен ю конфърм дет ю андърстуд дет месидж!?”. От Монстърс отказаха всякакъв коментар по случая.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
В десетата обиколка Ясен Стамов бе близо до изпреварване срещу Влади Стоянов, но тясната писта и добрата защита на Стоянов не позволяваха това да се случи.
В челото пък Статев поддържаше изоставане от шест секунди спрямо Дулички.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
Дванадесетата обиколка пък бе последна за Ясен Стамов, който загуби контрол над болида си при ускорението след последния завой и се заби в мантинелите.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
В двадесет и четвъртата обиколка пък за първи стоп при механиците бе Румен Статев, който след стопа се озова на метри зад Димитър Танков.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
На Статев пък му бе необходима само една обиколка, за да изпревари Танков и да си върне втората позиция. След агресивна атака и късно спиране след тунела Статев отново бе там, където започна състезанието.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
В тридесет и шестата обиколка и лидерът в надпреварата Дулчики посети бокса, като след него отново излезе на първа позиция.
Грешка на Владо Стоянов пък едва не му коства четвъртата обиколка от Иво Младенов.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
По средата на състезанието отпадна движещият се на трета позиция Димитър Танков. По всичко личи тук интернетът провали състезанието на Димитър и го лиши от възможността да се качи за пръв път на почетната стълбичка.
Това пък даде шанс на Владимир Стоянов да се изкачи на временната трета позиция и да мечтае за подиум, който също щеше да бъде негов първи в лигата. Зад него пък бе Андрей Митров и по всичко личеше, че ГП на Монако ще бъде мястото, където Turbo MotorSport ще спечели първи подиум в лигата.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
Десетина обиколки преди края пък се оказа, че е настъпил денят, в който Андрей Митров ще спечели първият си подиум в лигата. Влади Стоянов спука гума и болида му стана невъзможен за каране. Тук Стоянов трябваше да сложи края на своето състезание, на само няколко обиколки от подиума.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
До края най-интересното място на пистата бе Здравко Сребрев, който показваше нулево желание да пропуска с обиколка пилотите. Върха на черешката бе ”пропускане” срещу лидера в състезанието в тунела, което едва не извади Дулички от състезанието.
Тук като нищо можехме да станем свидетели на едно от най-скандалните пропускания с обиколка в историята на българския сим-рейсинг. За радост щетите по болида на кюстендилеца бяха минимални и той можете да продължи пътя си към победата.
БРЛ 2012 - ГП на Монако
До финала Дулички не сгреши и грабна победата следван от Статев и Митров. Точки взимат още Пангев, Сребрев и Владимир Стоянов. Без точки от Монако останаха само Танков, Стамов, Младенов и Кирил Стоянов.

На 20 май е следващото състезание, което ще се проведе в Барселона. На него ще бъдат дадени отговори на много въпроси. Дали Дулички ще се наслаждава на безпроблемни победи или пък в Испания ще видим по-голяма конкуренция и повече коли на старта предстои да видим.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *