Тази неделя ще се проведе Гран при на Канада

Тази неделя ще се състои състезанието за Голямата награда на Канада – втори кръг от Сезон 5. Надпреварата ще се проведе на трасето “Жил Вилньов”, което е с дължина 4342.1 метра. Пилотите ще завъртят 53 обиколки, като за разлика от Аида, където нямаше много места за изпреварване, тук такива има в изобилие. Точно това се очаква да направи състезанието непредсказуемо.

Писта Жил ВилньовВ сървъра на Лигата най-доброто време бе поставено от Димитър Дулички, който спря хронометъра на 1:10.454. Второ време даде Иван Леонов (1:10.686), а третото място се раздели от Петър Николов и Тодор Пангев, които постигнаха 1:10.7. През този уикенд ще видим и завръщането на отбора на Ситроен. Единият им пилот Иван Иванов постигне време 1:11.6, което е предпоставка за добро класиране.

Напомняме на всички пилоти, които ще се включат, да внимават на старта на надпреварата, тъй като гумите тогава са студени, което затруднява управлението на болидите.

1 Обиколка на “Жил Вилньов”

Поглед към историята

Христо Ичов е тоталният доминант на това трасе. Двукратният шампион е записал 3 победи от 3 състезания. Това се случи през 2012, 2013 и 2014. През Сезон 4 пък трасето не бе част от календара на Лигата.

Любопитни цифри преди надпреварата

  • Димитър Дулички ще търси своята десета победа в Лигата, както и 10-а “най-бърза обиколка в състезанието”
  • Sparta ще търсят десети успех в историята си, както и десети пол-позишън
  • Отборът на Sparta ще търси своето 22-ро поредно състезание с актив! Най-ниският им такъв е от 10 точки, записан във Франция, през Сезон 4
  • Ако Turbo Racing запишат двойна победа, те ще станат първият отбор в историята с четирицифрен актив от точки
  • Отборът на Sparta ще търси своя пети отборен хет-трик (победа, пол-позишън и най-бърза обиколка в състезанието)

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *