Спарта с нов пилот – Тити Барбуков сменя Христо Ичов за сезон 4!

Titi BarbukovВ навечерието на Нова Година, отборът на Спарта сензационно обяви, че първият им пилот и настоящ шампион на БРЛ, Христо Ичов, ще бъде заменен от откритието на сезон 3 – Стоян “Тити” Барбуков! Според някои, тази смяна е била факт още в края на изминалия сезон, но от ръководството на Спарта явно са изчаквали правилния момент за да обяват трансфера.

Причините за спирането на Ичов не са много ясни, но се говори че здрадословни проблеми са един от факторите. Това което самия той обяви е, че ще се заеме с излъчването на състезанията на живо – нещо, което винаги е било проблем на лигата.

Що се отнася до Тити Барбуков, той вече доказва потенциала си в шампионата по картинг Sodi World Series, като вече втора поредна година успява да се квалифицира за участие във финалите, въпреки сериозна контузия в началото на лятото, която го лиши от участие в няколко старта. След дебюта си през Сезон 3 в лигата, Тити е на път да направи крачка напред, като ще кара за шампионския отбор на Спарта. Дали това ще донесе положителни резултати, предстои да видим.

През изминалата седмица успяхме да проведем кратко интервю с Барбуков, в което го питахме относно участието му в лигата, новият му съотборник Иван Леонов, очакванията му за Сезон 4, както и мнението му за влиянието на опита му в картинга върху симрейсинга и обратно:

Здравей, Тити! Най-напред искам да те поздравя за това че подписа с отбора на Спарта, които взеха и двете титли през сезон 3! С какво успя да впечатлиш собствениците на отбора, за да те изберат като техен пилот?

Започнах да карам в БРЛ през последния сезон, и като за начало мисля че се доказах спрямо другите пилоти с борбеността и уменията си, с които показах че мога да се боря с лидерите, въпреки че бях новак.

Какво мислиш за съотборника си Иван Леонов и ще успеете ли заедно да се сработите достатъчно добре, за да се задържи отбора на върха и през Сезон 4?

С Иван Леонов сме много добри приятели и се разбираме перфектно. Когато някой от нас има нужда, си помагаме взаимно. Мисля че от нас ще стане добър тандем!

Ти си популярно име в българския шампионат по любителски картинг и вече втора поредна година се класираш за финалите на Sodi World Series. Помага ли ти по някакъв начин пилотирането на картинг за карането на виртуалния болид от Формула 1, и обратно – опита който трупаш в лигата помага ли ти за участието в състезанията по картинг?

Пилотирането на картинг ми е в голяма, дори бих казал доста голяма полза за карането на виртуалния Ф1 болид, защото имам поне малка представа за какво става въпрос, но дори и без пилотирането на картинг, човек ако се интересува от Ф1 и гледа техните състезания, пак ще може да се оправи, но не мисля, че опита от лигата мога да го използвам в картинга, защото тук постоянно се гледат гуми, температура и много други неща, докато в картинга не мислиш за шасито, а за пътя който трябва да изминеш.

Какви са ти очакванията и надеждите за Сезон 4? Имаш ли конкретни цели или по-скоро ще се фокусираш върху подобряването на собствените си качества, без да мислиш толкова за крайния резултат?

За мен Сезон 3 беше както начален, така и отчасти тестов, така че мисля в Сезон 4 да наблегна не толкова на атаката, а на сигурността, така че още не съм мислил за краен резултат. Карам за себе си и главно за отбора!

Facebook Comments

Comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *