След Гран При на Унгария

Профилна снимка на Димитър Дулички

Димитър Дулички спечели своята четвърта победа от началото на сезона и увеличи преднината си на върха в подреждането при пилотите. Втори и трети завършиха пилотите на Eventa International Team Димитър Пашов и Христо Ичов.
Състезанието ще се запомни с множеството инциденти, както и лекия лаг в сървъра, който едва успя да приеме седемнадесетте участника през този уикенд.

В квалификацията се случи очакваното и Христо Ичов успя да грабне поредния си пол-позишън. Димитър Пашов пък успя да се нареди една позиция по-напред в сравнение с предишните стартове и стартира до Ичов на първа редица. От втора редица стартираха Дулички и Петков. Трета редица бе окупирана от Дечев и Радослав Иванов. На седма позиция правеше впечатление завърналият се в лигата Александър Велев.
По-назад в колоната за пръв път участие в състезание взе Георги Саовоски, който не успя да покрие норматива от 107%, като не му достигнаха едва 50 хилядни от секундата. От управата обаче позволиха на Савовски да се включи.

На старта на надпреварата Ичов отново не успя да потегли добре и бе изпреварен от Пашов и Дулички. Тяхната битка за лидерството обаче продължи до първи завой, където Радо Иванов не успя да спре на време и в резултат на това предизвика масово меле. Сред потърпевшите бяха Дулички и Ичов, а Пашов се възползва най-добре от създалата се ситуация и оглави класирането.
По-назад в колоната инцидент между Калоян Иванов и Иван Леонов доведе до завъртане на Иванов.

БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
В началото на втората обиколка грешка на допусна движещият се на трета позиция Радослав Иванов, което позволи на двата болида на Turbo Racing да го изпреварят. Следващият в техния списък пък бе вторият по онова време Адриан Петков.
Нова грешка на Калоян Иванов пък му коства няколко позиции в класирането.
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
В края на третата обиколка Димитър Дулички не прецени добре движението на болида на Сашо Велев и последва лек контакт между двамата, който пък доведе до завъртане на Велев и загуба на позиции за Александър.
Една обиколка по-късно Дулички бе замесен в нов инцидент. Този път потърпевш бе Адриан Петков. На спирането за последния завой скоростта между двамата бе доста голяма, което пък доведе до контакт, който доведе до контакт със стените, в резултат на което Петков загуби задния си спойлер и трябваше да посети механиците си за авариен пит стоп.
В това време Сашо Велев успя да си върне позицията спрямо Румен Статев и вече се движеше на шеста позиция. Всичко това пък ставаше пред погледа на Павел Дечев.
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
В шестата обиколка Дулички, който явно мислеше за нещо друго забрави да спре за един от завоите в трети сектор и това му коства загуба на позиция от Радослав Иванов.
В края на същата обиколка Павел Дечев успя да атакува и изпревари Румен Статев и вече бе една позиция по-напред в класирането.
В осмата обиколка Пангев успя да изпревари зрелищно Танков на предпоследния завой, но Танков успя да контра-атакува и върна позицията си два завоя по-късно. Зад тях пък дебнеше Владимир Стоянов.
В същата тази обиколка отпадна и Петков, който тъкмо бе застигнал конкурентите си след ремонта в бокса. Контакт с болида на Митров обаче доведе до загуба на предното му крило. Тук нервите на Адриан не издържаха и той се отказа от надпреварата, изказвайки мнението си за част от пилотите в чата на играта.
БРЛ 2012 - Гран При на Унгария
Българска Рейсинг Лига 2012 - Гран При на Унгария
В десетата обиколка Дулички, който явно вече бе забравил за проблемите си в началото на надпреварата успя да се доближи Радо Иванов, да го атакува и изпревари на влизането в първи завой. Пред него вече бяха само Ичов и Пашов, който имаше 11 секунди преднина пред пилота на Turbo Racing.
Битката на Пангев, Владимир Стоянов и Танков пък продължаваше с пълна сила. С двойна атака на предпоследния завой Пангев направи изпреварване, което със сигурност в края на сезона ще попадне сред претендентите за ”изпреварване на годината”. На следващия завой Танков, явно все още се чудеше как е допуснал да бъде изпреварен по този начин от Пангев, което доведе до късно спиране от негова страна за завой 1, а от там контакт с болида на Владимир, който загуби позицията си и изостана значително от Пангев.
В края на десетата обиколка в първите осем болида личаха имената на пилоти на Turbo Racing Group и Eventa International Team, което показваше доминацията на тези две марки.
В дванадесетата обиколка Влади Стоянов успя да си върне позицията спрямо Димитър Танков и отново можеше да възобнови гонитбата си с Пангев, който се движеше на 2-3 секунди пред него.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
В петнадесетата обиколка Тодор Пангев успя да изпревари Методи Тодоров и вече се движеше на осма позиция.
В челото Дулички успяваше да намаля пасива си спрямо Пашов и Ичов. Зад него пък се движеха Сашо Велев и Павел Дечев.
В двадесетата обиколка Пангев допусна грешка, която позволи на Методи Тодоров отново да си върне осмата позиция. Битката им обаче бе далеч от приключване и три обиколки по-късно Тодор отново бе на осма позиция.
Последен в зоната на точките по това време се движеше Танков.
 Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
В края на двадесет и четвъртата позиция Ичов и Дулички посетиха заедно бокса от първа и втора позиция, тъй като няколко обиколки по-рано Пашов бе посетил механиците си. Тук Дулички реши да промени стратегията си и сложи софт гуми с идея да изпревари Ичов и да застигне Пашов. По всичко изглеждаше, че ни предстои тройна битка за победата до края.
Двадесет и петата обиколка бе последна за Сашо Велев, който след тежък удар в стените се отказа.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Само четири обиколки пък бяха нужни на Дулички да застигне и изпревари Ичов. По този начин пред него вече бе само Димитър Пашов и битката за победата тепърва предстоеше, тъй като Дулички бе най-бързия болид на трасето по това време.
В борба за петата позиция пък станахме свидетели на поредния инцидент в състезанието. Радослав Иванов избута полу-съотборника си Румен Статев и излезе на пета позиция.
В средата на надпреварата отпадна и Кирил Стоянов. Пилотът на Монстърс явно се бе ориентирал към боксовете, но не успя да уцели алеята водеща на там и в резултат на това се върна обратно на пистата, което пък доведе до сблъсък с Иван Леонов.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Преди вторите влизания в бокса най-бързата кола на трасето бе тази на Христо Ичое. Тук по всичко личеше, че ни чака тройна битка за победата.
В стремежът си да се доближи максимално близо до първите двама Ичов не прецени добре момента на ускорение и едва не се завъртя. За негово съжаление обаче въпреки, че колата му остана невредима Христо загуби ценни секунди в борбата за победата.
Веднага след грешката Христо сякаш излезе от битката за титлата след като претърпя инцидент с Андрей Митров. Митров сякаш не прецени добре кога да пропусне с обиколка Ичов и това доведе до инцидент и отпадането на Андрей. От Turbo Racing Group пък обявиха, че не смятат, че техният пилот е виновен, тъй като той е преминал през външната страна на завоя. От рейс контрола обявиха, че инцидента е състезателен такъв, тъй като Митров е отворил достатъчно широко завоя. Ичов пък също няма вина според тях, тъй като е бил единствения пилот, който е преминавал от външната страна през този завой.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
В това време пък Дулички бе успял да неутрализира аванса на Пашов и предприе атаки преди вторите влизания в бокса. Пашов обаче се защитаваше добре и с по-високата си максимална скорост на правите не оставяше шанс на Дулички.
В крайна сметка Дулички влезе пръв в бокса и може би това се оказа печелившата стратегия.
Пашов влезе няколко обиколки по-рано. но вече изоставаше на цели четири секунди. Все пак в неговия болид имаше по-нови гуми и това му даваха надежда, че битката далеч не е приключила.
Българската Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
До края страстите не липсваха. Владимир Стоянов явно не получаваше правилна информация от бокса и се състезаваше със застигналия го с обиколка Радослав Иванов. За радост след битка продължила няколко завоя всичко се размина без инциденти.
Друг интересен момент бе отпадането на Иван Леонов. След множество ремонти по болида му, се оказа, че двигателят му е към своя край. Куриозното бе, че той изпуши на излизането от бокса. Иван сякаш, забрави, че се намира на средата на изхода от бокса и закъсня да натисне ескейп бутона на клавиатурата си. От това пострада Методи Тодоров, който точно излизаше от боксовете.
Тринадесет обиколки преди края сгреши Тодор Пангев, което позволи на Владимир Стоянов да се изкачи с една позиция по-напред в класирането. За радост на Тодор поражения по болида му нямаше и той можеше да продължи борбата.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Девет обиколки преди края грешка на Дулички намали аванса му спрямо Пашов на само една секунда и Пашов отново можеше да се надява на победа.
Тук някъде започнаха и отпаданията. При пропускане с обиколка на Методи Тодоров спрямо Павел Дечев, двамата явно не се разбраха, къде точно да стане пропускането и последва тежък инцидент между двамата. Методи загуби задното си крило и се отказа. Павел пък спука гума и трябваше да ремонтира болида си. За негово съжаление двигателят му не издържа на ремонта и Дечев трябваше да сложи край на своето участие. От случката пострада и Калоян Иванов, който също остана без преден спойлер. По пътя към бокса Калоян нацели и падналия спойлер на Методи Тодоров, което пък доведе до спукване на гума. От това Радослав Иванов сякаш се разсея и се завъртя. За негово щастие не загуби позиции. Каръкът на Калоян Иванов обаче далеч не бе приключил. Когато най-сетне се добра до бокса си се оказа, че там е неговият съотборник Павел Дечев и Иванов трябваше да изчака обслужването на съотборникът си. Това обаче се оказа пагубно за неговия мотор и не след дълго Калоян също отпадна.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
До края Дулички не допусна да бъде застрашен от Пашов и грабна своята четвърта победа за сезона в състезание изпълнено с множество инциденти. Трети завърши Христо Ичов. Точки взимат още: Радослав Иванов, Румен Статев, Владимир Стоянов, Тодор Пангев, Димитър Танков, Павел Дечев и Георги Саовоски, който донесе първи точки за Speed Racing. Без точки пък останаха: Калоян Иванов, Тодоров, Леонов, Митров, Кирил Стоянов, Велев и Петков.
От рейс контрола пък обявиха, че са възможни наказания в близките дни, след като бъдат детайлно прегледани повторенията от състезателния уикенд.
 Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
Българска Рейсинг Лига - ГП на Унгария 2012
С победата си Дулички увеличи аванса си на върха при пилотите и може да посрещне лятната пауза като твърд лидер. Двамата с Пашов пък са със солиден аванс пред останалите пилоти и най-вероятно титлата ще се реши между тях.
 Българска Рейсинг Лига - Класиране пилоти след десет кръга
Ако смятате, че Дулички води убедително трябва да видите класирането при конструкторите, където EventaF1 Team са почти сигурни шампиони с преднина от около 100 точки пред  втория.
Бтългарска Рейсинг Лига - Класиране конструктори след десет кръгаВ лигата предстои дълга пауза от почти два месеца, я която всички ще си отпочинат от надпреварите и ще анализират поведението си на пистата. Следват най-любимите писти на пилотите и по всичко личи, че ни очаква вълнуващ завършек на сезона.
Пожелаваме Ви приятна ваканция и ще се видим отново в края на месец август!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *