След Гран При на Малайзия

След Гран При на Малайзия 2012 - Bulgarian Racing League

Разгромна победа на ЕвентаФ1 беляза втория кръг за сезон 2012 в Bulgarian Racing League.
Диян Костадинов спечели следван от Димитър Пашов, който замести за този кръг отсъстващия Тодор Василев.
Трети се нареди пилота на Турбо Рейсинг Димитър Дулички, който показа много слабо темпо, но с постоянство успя да се справи с Петър Николов от Евента Симрейсинг в люта битка по часовник за последното място осигуряващо подиум.В квалификацията Костадинов нямаше проблем да спечели пол-позишън, следван от Пашов, който успя да направи едва 2 бързи обиколки поради проблем със скоростната кутия на болида му. Същия проблем сполетя и Сашо Велев от Турбо Рейсинг, който все пак успя да запише бърза обиколка и да стартира на пета позиция.
Георги Савовски бе единствения пилот, който не успя да покрие норматива от 107% и не успя да се класира за състезанието. Андрей Митров пък превиши лимита от 12 обиколки и бе наказан да стартира последен.
Bulgarian Racing League
На старта Костадинов нямаше проблеми и поведе колоната следван от Пешо Николов, който изпревари слабо стартиралия Пашов.
Трети и четвърти след първи завой излязоха пилотите на Турбо Рейсинг Дулички и Велев, но късното им спиране за завой 3 позволи на Пашов да навакса изоставането си и да спечели две позиции, за да се нареди на трета зад своите съотборници в Евента Интернешънъл Тийм Костадинов и Николов. Зад тях интересна битка поведоха Румен Статев, Владимир Стоянов и Радослав Иванов. В дъното на колоната пък се движеха Илия Стойков, Здравко Сребрев и Андрей Митров.
Racing In Bulgaria
В шестата обиколка Костадинов и Велев допуснаха една и съща грешка на предпоследния завой, което позволи на Николов да поведе колоната.
Велев пък загуби третата си позиция от Пашов и излезе на метри пред Дулички. В този момент проблемите на Велев тепърва започваха на тази неудобна през годините писта за него.
Веднага след тях битката на Статев, Иванов и Стоянов продължаваше с пълна сила като никой не успяваше да вземе надмощие и да се отскубне напред.
Подобна битка имаше и за последните места, където Стойков, Сребрев и Митров спореха за честта да не бъдат на последната позиция.
Български Формула 1 Шампионат
Битката им обаче приключи бързо в седмата обиколка след като Стойков не успя да спре навреме и се натресе в задницата на Монстърса.
Андрей Митров се завъртя на ускорението след последния завой и изпусна шанса да се отлепи от конкурентите си за деветата позиция.По-напред в колоната само две обиколки бяха нужни на Костадинов да навакса загубените си позиции и отново да поеме лидерството.Четвърти и пети се движеха болидите на Турбо Рейсинг като бе ясно, че те нямат скоростта и постоянството да се борят с трите болида на Евента.

Български Ф1 Шампионат
В 21-вата обиколка Велев не прецени ресурса в гумите си и станахме свидетели на първата спукана гума през уикенда. За негово щастие това стана на предпоследния завой, което му даде шанса да загуби минимално време.Междувременно борбата в средата на колоната продължаваше с пълна сила като в нея участваха Стоянов и Иванов. За съжаление Статев нямаше шанс и отпадна за втори пореден път заради интернета си. Това се случи в 32-рата обиколка, само на 2-3 секунди от Стоянов и Иванов.
Формула 1 България
Две обиколки по-късно отпадна и Александър Велев. След няколко удара с други болиди и атрактивни завъртания нервите на Велев не издържаха и той се отказа от надпреварата. Това накара и неговите работодатели от Турбо Рейсинг Груп да го глобят с едноседмичната му заплата, защото е решил да се откаже без да се консултира с рейс инженера си.
Добрата новина за Велев е, че наказанието му за чат от 5 секунди изтече и той ще може да се включи още на Китай без да наглася стратегията си спрямо наказание.
Българска Рейсинг Лига - Малайзия
Това пък бе добре дошло за Петър Николов и Димитър Дулички, които щяха да определят последното място на почетната стълбичка.
Николов бе избрал стратегия от две спирания в бокса с късно последно влизане, което да го направи най-бързият пилот на трасето, докато Дулички бе избрал един стоп при механиците си и два стинта с твърдите гуми.10 обиколки преди края Николов влезе в бокса и битката започна. Новите гуми на Николов срещу преднината от около 10 секунди на Дулички щяха да определят кой е по-достоен да се качи на стълбичката до Костадинов и Пашов.
Малайзия - Българска Рейсинг Лига
Дулички обаче караше безгрешно докато Николов допускаше леки грешки, които в крайна сметка не му дадоха възможност да се пребори с пилота на ”Червените кончета”.
От бокса на Евента също помогнаха на Дулички, тъй като до последната обиколка не даваха на Николов да използва пълния потенциал на мотора си от съоръжения за сигурност.
Назад Радослав Иванов бе дисквалифициран заради закъсняло пропускане с обиколка. След края на надпреварата обаче управата на лигата взе решение да премахне наказанието, тъй като смята, че то дело на бъг в играта. От там също така съобщиха, че ще прегледат за всеки случай настройките на сървъра за даването на сини знамена, за да се избегнат проблеми през сезона. В крайна сметка Владимир Стоянов се възползва по най-добрия начин от създалата се суматоха и грабна петата позиция. Шести завърши Иванов, който получи и допълнително наказание от 10 секунди, защото е настъпил линията на бокса.
Андрей Митров пък бе другият пилот наказан с 10 секунди заради настъпване на линията при излизане от бокса и това му коства седмата позиция, която отива при Здравко Сребрев и отбора на Монстърс Гран При Рейсинг, които записаха първи точки в лигата.
По-назад в колоната Сашо Велев, Илия Стойков и Румен Статев не взимат точки, тъй като не покриха норматива от 75% измината състезателна дистанция.
Българска Рейсинг Лига - Малайзия 2012 - Класиране
В пилотския шампионат повежда Диян Костадинов с актив от 43 точки следван от Димитър Пашов с 33. Трети е Димитър Дулички с 27, като най-голям спад има при четвъртия и доскорошен лидер Павел Дечев, който с неучастието си в Малайзия остава с актив от 25 точки.
Илия Стойков пък е дисквалифициран за 1 старт заради неприлични изрази в чата на лигата.
Класиране Пилоти
При конструкторите двойната победа на ЕвентаФ1 ги изкача на първото място, следвани от технуте ”братовчеди” от Евента Симрейсинг. Трите отбора на Турбо Рейсинг Груп пък са окупирали трето, четвърто и пето място. Евента 2004 е на шестата позиция с което се затвърждава превъзходството на отборите на Евента и Турбо в началото на сезона.
Класиране Отбори
Следва само една седмица до ГП на Китай, където очакваме да станем свидетели на оспорвана битка и завръщането на част от отсъстващите в Малайзия.
Очаквайте тези дни да се попълни страницата за ГП на Малайзия, както и да се направят ревю, галерия и пресконференция за състезателния уикенд.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *