След Гран При на Австралия

F1 Australian GP

Борба за първа позиция, много емоции и проблеми с интернета белязаха дебюта на Bugarian Racing League.
Пълната решетка от 22 болида изненада организаторите и те се оказаха неподготвени да приемат такъв огромен брой пилоти, което доведе и до неприятен лаг в началото на състезанието.
Спечелилият пол-позишън Павел Дечев от отбора на Турбо поведе колоната безпроблемно, следван от Димитър Пашов и Диян Костадинов. Веднага след тях чакаха своя шанс Дулички и Иванов.
Назад в колоната вреше и кипеше. Лаг застигна част от пилотите, които повредиха болидите си в следствие на удари и трябваше да напуснат надпреварата. За съжаление част от тях започнаха да спамят в чата на играта, пречейки на останалите участници да проведат нормално състезанието си.
Постепенно Дечев и Костадинов се отдръпваха напред и ясно показаха, че имат амбиции за победа. Зад тях се движиха Дулички и Пашов, а малко след тях Тодор Василев.
Стратегията на Павел изглежда се оказа по-добра и с 1 стоп и софт гуми във втория си стинт, той успя да се пребори с Диян Костадинов, допуснал грешка в пред-последната обиколка.
На трета позиция финишира Димитър Пашов. Димитър Дулички, който се движеше почти през цялото състезание на третата позиция направи бокс едва 5 обиколки преди края, което го отказа от борба за подиума с Пашов. Радо Иванов затвърди доброто представяне на Евента и финишира на пета позиция, като единственият пилот на Евента, който не взе точки от състезанието бе Тодор Василев, отпаднал поради повреда в двигателя си.
Георги Лефтеров направи добър дебют за Майнкрафт Тийм и записа шеста позиция и първи точки за отбора. Владимир Стоянов за отбора на Турбо МоторСпорт успя с по-малко от секунда да грабне седмата позиция пред Петър Николов, който караше за Евента 2004. Неговият съотборник Методи Тодоров също записа точки със своята девета позиция. Последен в зоната на точките финишира Митров от Турбо Рейсинг Груп, затвърждавайки преднината на ТРГ и Евента Интернешънъл Тийм над другите марки в първото състезание за годината.
Извън Точките завършиха Здравко Сребрев, Стефан Евгениев, Тодор Василев, Румен Статев, Тодор Пангев, Мариян Христов, Иво Младенов, Александър Велев, Кирил Стоянов, Боби Минков и Димитър Танков.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *