Преди Гран При на Испания

Карта на пистата в Испания

Шести кръг за сезон 2012 в Българската Рейсинг Лига предстои утре на пистата в Испания.
За съжаление не повече от 10 участника се очакват утре, нещо което ще доведе до сериозно замисляне сред управата на лигата какво би могло да кара някои пилоти да предпочитат други лиги пред нашата.

Основният въпрос на пистата отново ще бъде дали някой ще успее да спре Дулички или кюстендилецът ще направи още една крачка към титлата.
В падока силно се говори, че Велев и Пашов ще се завърнат утре и ще опитат да попречат на Дулички да спечели трета победа през сезона, но много пъти тези информации излизащо точно преди състезанията се оказват неверни, и затова ще трябва да изчакаме утрешения ден. за да разберем истината.

Петър Николов и Павел Дечев съобщиха, че са готови да се включат, но воланите и на двамата ги предадоха и не се очаква те да успеят да се включат.
Други пилоти под въпрос са Кирил Стоянов(волан) и Методи Тодоров(ангажименти). Отново ще има и хора, които ще предпочетат други лиги и всичко това кара управата да не очаква кой знае колко голям брой състезатели утре.

За финал сме ви подготвили и няколко интервюта взети през седмицата.

КИРИЛ СТОЯНОВ
– Киро, утре предстои надпреварата за Гран При на Испания. Готов ли си за битката?
Естествено, че съм готов за моята любима писта. Както казах и в пресконференцията на Монако, много на сериозно съм приел това предизвикателство и наистина смятам да докажа, че имам потенциала за топ 10, дори и за по горни позиции ! 🙂
– Все пак само влизане в точките ли е твоята цел или се целиш по-високо?
Засега имам две цели. Едната е да завърша състезанието, тъй като досега това не се е случвало, защото съм участвал само на ГП на Австралия, където отпаднах заради проблемите със сървъра. На Китай също не можах да завърша, защото пък там имах проблеми с моя волан и изобщо не можех да използвам спирачки. Ако трябва да бъда честен, основната ми цел не е само влизане в точките.
– Имаш ли наблюдения върху работата на твоите съотборници и кои от тях да очакваме утре на решетката?
Ами аз нямам съотборник вече. Румен Статев е в друг отбор и затова исках да отида в отбора Моnsters Grand Prix, където е моят добър приятел Тодор Пангев. Той не е сигурен дали ще участва, но ако е на решетката му пожелавам успех. Преди малка разбрах, че  Иво Младенов няма да е на грида, а за Димитър Танков и Здравко Сребрев нямам никаква информация за съжаление.
– Как мислиш, че ще изглежда почетната стълбичка след края на надпреварата?
Ако имаме повече участници, смятам, че ще бъде оспорвано състезание и искрено се надявам това да се случи. Не мога да давам прогнози, тъй като съм видял само квалификационното темпо на някой хора.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ
– Владо, в Монако изпусна подиума след като задните ти гуми се спукаха. Смяташ ли, че подиумът е постижима цел за теб утре в Испания?
Не, защото в Монако участниците бяха доста малко което ми даде шанс за подиум но липсата на Худа ми попречи да я постигна.
– При това положение какви са целите ти за Испания? Там не се очакват кой знае колко повече участници.
5-то място, но вероятно заради липсата на тестове и това ще бъде доста трудно, а относно участниците очаквам някъде към 15 пилота.
– Как ще изглежда почетната стълбичка след състезанието според теб?
Тодор Василев, Мартин Илчев и Румен Статев.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *