Преди Гран При на Германия

Bulgarian Racing League 2012 - Гран При на Германия

Гран При на Германия е след само няколко часа. Доста въпроси ще намерят отговор утре на немската писта Хокенхайм. Най-интересният от тях ще бъде кой ще спечели състезанието. Фаворитите са не един или двама, особено с оглед на проблемите на Христо Ичов през седмицата, които не му позволиха да тренира.
В Eventa Internation Team се очаква Румен Статев да пропусне старта, но пък Радослав Иванов се завръща и ще запълва дупката оставена от Статев. В EventaF1 се очаква отново тандемът да е Ичов-Пашов, като за Eventa 2004 ще кара Методи Тодоров.

В Turbo Racing Group се очаква след повторния дебют на Дечев такъв да направи и Велев, който е дал уверението си, че ще се включи в надпреварата.
Дечев показа подобрения във формата си през седмицата и записа второ време в сървъра на само 0.050 с. изоставане от най-бързото време, записано от неговия полу-съотборник Димитър Дулички. Велев обаче няма подготовка и ще се включи в състезанието без нито една навъртяна обиколка на пистата.
Останалите пилоти, които са потвърдили участието си са Андрей Митров и Владимир Стоянов, които ще подновят тандема си в Turbo MotorSport. Участието на Леонов и Калоян Иванов е под въпрос.

В Monsters Gran Prix Group се очаква Адриан Петков да се завърне. През седмицата сериозни проблеми с адаптацията си към пистата пък имаше Тодор Пангев, който заяви, че ще се бори за точки тук, тъй като за повече ще трябва и доста късмет, защото не се чувства подготвен. Здравко Сребрев също се очаква да се включи, разбира се ако е отстранил проблемите с волана си. Под въпрос за надпреварата са Димитър Танков, Кирил Стоянов и Димитър Центелович. Иво Младенов пък отново няма да вземе участие.

В отбора на Speed Racing пък се очаква за пръв път от много време да се включат с пълен състав, след като Петър Кичуков и Георги Савовски да се включат в надпреварата. Очаква се развитие и около Мартин Георгиев, като ако той успее да се включи ще бъде отдаден под наем в друг отбор за това състезание.

Ден преди състезанието станахме свидетели и на странно поведение на болидите при контакт. Някои от тях политат във въздуха, когато се закачат с друг такъв. Според управата това е нормално поведение на болидите, тъй като от там смятат, че контакт между гумите на автомобилите са довели до така нареченото ”политане”. Тодор Пангев пък заяви, че става въпрос за бъд в играта. Кой е прав така и не става ясно на този етап, но приканваме всички пилоти да бъдат с една идея по-внимателни по време на състезанието и да имат едно на ум за този ”бъг”.

Управата на лигата пожелава успешен и безавариен уикенд на всички участници!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *