Преди Гран При на Австралия

ГП на Австралия

Утре предстои първото състезание в Българската Рейсинг Лига.
Пистата Албърт Парк в Мелбърн ще посрещне пилотите и отборите от лигата, които след над 2 месеца тестове и подготовка ще разкрият за пръв път истинската си скорост.
Според експертите времената в колоната са доста близки, което предвещава интересна надпревара.
За фаворит е считан пилотът на Евента Диян Костадинов. Неговия полу-съотборник Боби Минков, които показваше много добри времена преди началото на сезона, за съжаление е заявил, че няма да вземе участие в лигата през този сезона.
Все още няма никаква яснота около Тодор Василев, който е под въпрос за състезанието поради лични ангажименти.
Димитър Пашов също е считан за един от фаворитите след като успя да надделее в част от тестовите състезания в последните няколко дни.В Турбо Рейсинг Груп пилотите Дулички, Велев и Дечев показват еднотипни времена и е трудно да се прецени кой от тях ще вземе надмощие. Проблемите там не липсват. Илчев пропуска надпреварата а Дулички ще го последва почти сигурно, тъй като е преследван от хардуерни проблеми.Дали други пилоти ще се включат в борбата за челните позиции ще разберем утре, когато за пръв път ще угаснат светофарите в Българската Рейсинг Лига.Успяхме да вземем и няколко интервюта от част от пилотите в лигата.Методи Тодоров
Методи, остава едва 1 ден до състезанието за голямата награда на Австралия. Как върви подготовката ти за началото на сезона на пистата Албърт Парк?
– Подготовката ми върви по план. Все още опознавам колата, но мисля че всичко ще се получи в дебюта ми.
Какви са очакванията ти за състезанието? Къде се виждаш в класирането след последната обиколка?
– Надявам се да завърша състезанието. По-добре ще е да съм в точките, но целта в първите няколко старта е да завърша.
Ти си част от новосформирания отбор на Евена 2004. Мениджърът Диян Костадинов постави ли пред теб и твоя съотборник цели за сезона?
– Постави една единствена цел… да се забавляваме. Надявам се да не ме глоби че издадох целите ни.
Това, че си част от международен отбор в множество успехи както в България, така и в международни лиги прави ли те по-спокоен или те кара да се чувстваш неспокоен, тъй като целите в Евента винаги са победи?
– Да съм част от отбора на Евента е огромна чест за мен. Чуствам се малко напрегнат, защото трябва да защита реномето на Евента а това не е никак лесно за дебютант.
Как виждаш призовата тройка след края на надпреварата в Австралия?
– Диян Костадинов … Димитър Дулички … Сашо Велев или Павел Дечев.
Лигата вече съществува около 2 месеца. Какво е мнението ти за свършената работа както от управата така и от всички участници в нея?
– Управата е на много високо ниво. Всичко в лигата е супер. Всички са приятелски настроени, атмосферата е отлична.

Тодор Пангев
Тодоре, на прага на първия сезон в Българската Регсинг Лига сме. Какви са очакванията ти за първото състезание в Австралия?
– Очаквам наистина едно много силно състезание изпълнено с емоции!Австралия(Мелбърн) е едно много трудно състезание и на него ще проверим силата на духа и на стремежа към победа!
Къде смяташ, че ще се завършиш надпреварата?
– Истината е, че не си давам големи надежди! Много опитни и класни пилоти ще са на стартовата решетка и ще бъде доста силно състезание!
Как ще оцените свършената работа в лигата до този момент?
– В това няма никакво съмнение – ПЕРФЕКТНА!

Здравко Сребрев
Здравко, остават часове до началото на сезона в лигата. Какви са очакванията ти за протичане на твоето състезание?
– Очакванията ми са за едно прилично класиране в зоната на точките, което мисля е възможно с оглед на добрата настройка и стратегия обсъдена с отбора.
Какви са твоите амбиции за сезона или смяташ, че е още рано за планове?
– Амбициите ми са свързани единствено да записвам колкото се може повече точки за отбора и да помагам за класирането при конструкторите.
Кои пилоти очакваш да бъдат замесени в борбата за победата в Албърт Парк?
– От доста време съм в сим-рейсинга и знам, че Димитър Дулички, Мартин Илчев и Диян Костадинов са показвали своите възможности в не една и две лиги. Затова смятам, че битката за първото място ще е помежду им.
Лигата функционира вече няколко месеца. Какво е впечатлението ти за нея и справя ли се според теб управата?
– От самото начало ме впечатли настроението и желанието за развитие на лигата от страна на нейната управа. Затова смятам, че тя се справя много добре засега.

Кирил Стоянов
Киро, на финалната права преди началото на сезона сме. Как върви подготовката ти за Австралия?
– Подготовката тече усилено, за да покажем, че Монстърс ГП няма да са на дъното на класирането. Днес с Тодор Пангев симулирахме състезание и мога да кажа, че и двамата се представихме много добре. Мога да предвидя, че от сега се заформя едно много интересно състезание с много битки и различни стратегии.
Ти имаше интернет проблеми преди време. Успя ли да се справиш с тях?
– За съжаление все още се не съм се справил с тях. Правя всичко възможно, за да не създавам проблеми на останалите участници, но понякога това не се получава и съм много притеснен за състезанието.
Кои пилоти виждаш в челото на колоната по време на състезанието?
– Не мога да кажа все още , защото видях много малко пилоти да симулират състезание. Учуден съм от темпото на Боян Минков който кара с клавиатура. Днес както казах симулирахме състезание с Тодор Пангев и мога да кажа, че и той ще бъде един от пилотите в челото. Харесва ми още и темпото на Димитър Дулички.
Спомена Тодор Пангев, който е твой мениджър. Какви са целите поставени ти от него, и смяташ ли, че ще успееш да ги изпълниш?
– Имам проблеми с квалификацията и Тодор ми дава много ценни съвети. Все още не ми е дал праг за ГП на Австралия, който аз да прескоча, но досегашните, които той даде не можах да ги прескоча бързо, тъй като проблемите с моя волан не спират.
Какви са амбициите ти за сезона?
– За да имаме ясна картина къде се намираме, трябва да изчакаме ГП на Австралия. Може би след това трябва да решим за къде се борим, но иначе целта ми засега е да съм в топ 10. Дали ще бъде лесно изпълнима или не зависи изцяло от мен.
Лигата функционира вче няколко месеца. Какво е впечатлението ти за нея и справя ли се според теб управата?
– Все още не съм видял как ще протече едно официално състезание, но като цяло лигата се справя много добре и най-важното е, че има феърплей. За добрия тон който е задължителен не съм много впечатлен тъй като дори аз самия имах конфликт с един от пилотите. Надявам се да нямам други подобни случаи, но най-важното за мен самия е да има справедливост такава каквато управата я разбира.

Резултатите от сесиите могат да бъдат наблюдавани на живо в лайв тайминга на лигата.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *