Пет състезания – пет различни победители

пет различни победители

След провеждането на петия кръг от сезон 4 в Българската Рейсинг Лига на пистата Мани-Кур, станахме свидетели на пет различни победители в състезанията до този момент.

В Гран При на Франция първа победа за сезона успя да запише Ивайло Каменов, който донесе и първи триумф за отбора на Wolves Racing. Втори завърши Петър Николов, а трети Иво Младенов. Състезанието бе завършено от 8 пилоти, от общо 10 стартирали.

Квалификацията спечели Ивайло Каменов, който успя да спре хронометъра на 1:12.121, следван на 15 хилядни изоставане от Иво Младенов. Първите 7 пилоти се побраха в рамките на 402 хилядни от секундата, което направи тази квалификация най-успорваната до този момент през сезона. За разлика от предишните квалификации нямаше пилот, който да не участва в квалификация с цел да пази гумите си за първия стинт на състезанието.

Ивайло Каменов успя да задържи лидерството си при потеглянето на колоната, но много близо зад него се движеше Петър Николов, който показваше сходно темпо с това на лидера. Зад тях пък се водеше люта битка между Младенов, Барбуков, Дулички, Пашов, Леонов и Пангев. Стратегията на Барбуков пък се провали, след като той направи фал старт и трябваше да премине през бокса, което го отведе на последна позиция. По-напред Леонов си проправяше пък, като първо изпревари Пашов, а след това и Дулички и се озова на четвърта позиция. Иво Младенов, който бе загубил втората си позиция от старта, направи груба грешка, която доведе до удар с болида на Леонов, завъртане и загуба на няколко позиция за Иво, който вече бе загубил шанс за победата. Радослав Иванов пък стана първия отпаданл, след като загуби контрол над болдиа си на ускорение, което доведе до тежък удар в предпазните стени около пистата и непоправими щети по болида на Радослав. Другият отпаднал бе Иван Леонов, който нямаше късмет и поради лош интернет трябваше да предаде лидерството си в шампионата при пилотите.
След първите влизания в бокса Тодор Пангев, който бе спечелил няколко позиции настигаше Димитър Дулички и след няколко атаки успя да го изпревари и по този начин се озова на трета позиция. В челото Ивайло Каменов допусна завъртане, което го отдалечи от Петър Николов. Стоян Барбуков, Иво Младенов и Димитър Пашов пък водеха люти битки. Бъг в играта, попречи на Пашов да покаже възможностите си и при всяко влизане в бокса Димитър трябваше да изчаква допълнителни 10 секунди, тъй като по незнайни причини неговите механици се опитваха да зареждат колата му с гориво.
Кулминацията за победата дойде в края на надпреварата, когато Петър Николов се завъртя и позволи на Ивайло Каменов да си възвърне лидерството, което не изпусна до края. Николов бе по-бърз, но леки неточности не му позволиха да се доближи достатъчно до Каменов. Иво Младенов, който бе избрал стратегия с 4 спирания в бокса, бе най-бърз в последните обиколки и успя да се пребори с Тодор Пангев за третото място. Пангев пък трябваше да се защитава в последната обиколка и от атаките на Димитър Дулички, който допусна завъртане преди последния завой на последната обиколка и по този начин допусна да бъде изпреварен от Стоян барбуков, който освен фал старта бе ударен на 2 пъти от Дулички и Младенов и сякаш успя да вземе максимума от така стеклите се обстоятелства. Седми завърши Димитър Пашов, а осми Димитър Центелович, който осигури точки и от втората кола на Monsters GP.

– Резултати от състезателния уикенд
– Пълен запис на предаването за ГП на Франция + пресконференция след състезанието
– Видео ревю на състезанието
– Най-бързата обиколка в състезанието
– Галерия от състезанието

Следващото състезание е след 3 седмици – на 19 април, когато ще се проведе ГП на Германия на старата конфигурация на пистата Хокенхайм. Очаквайте в близките дни и повече информация за сезон 5 в лигата.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *