Петър Николов е новият шампион на лигата

Петър Николов спечели пилотската титла за сезон 4 в Българската Рейсинг Лига. Пилотът на Turbo Racing бе недостижим за конкурентите си и два кръга преди края на сезона се окичи с отличието.

Варненецът записа 4 победи и общо 7 подиума, което му осигури актив от 163 точки. Основните му конкуренти за титлата често се сменяха, като сред тях личаха имената на Иван Леонов (2 победи, 5 подиума), Стоян Барбуков (3 подиума), Ивайло Каменов (1 победа, 6 подиума и 4 отпадания, които го лишиха от шанс за битка за титлата). Сред разочаровалите пилоти, през този сезон, личаха имената на Иво Младенов, Димитър Дулички и Димитър Пашов, които така и не успяха да се сборят с Николов и да атакуват лидерството му.

Победите, които Николов спечели бяха в състезанията за Голямата Награда на Бахрейн, Германия, Белгия, Италия, последните 3 от които бяха поредни. Ще се запомни и шампионската му битка срещу Христо Ичов, който направи завръщане в лигата, в края на сезона, където въпреки че не спечели, Николов направи една от най-добрите битки в историята на лигата и може би най-добрата през сезона. Битка, която се реши в последния завой на последната обиколка.

В крайна сметка най-заслужилият пилот, през този сезон, спечели титлата. Добро впечатление направиха и пилотите на Спарта, които защитиха титлата си при конструкторите, за което ще ви информираме скоро, както и Ивайло Каменов. Никой от тях обаче, сякаш не можа да достигне необходимото постоянство и в различни етапи от сезона отпаднаха от борбата.

Управата на лигата честити титлата на Петър Николов и му пожелава още много успехи!

  • Петър Николов е новия шампион на лигата
Sending
User Review
5 (3 votes)

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *