Николов взе първа победа в кариерата си

Профилна снимка на Петър Николов

Петър Николов грабна победата в ГП на Италия. Втори финишира Христо Ичов, а Кирил Стоянов завърши на трето място. Точки ще взеат още Адрей Митров с 8 обиколки изоставане и Иван Леонов, който отпадна 13 обиколки преди края, но покри минималната дистанция от 75%.

Инфарктно състезание на Монца, като победителя до последно не беше ясен. Спечелилия Квалификацията Димитър Пашов отпадна от състезанието, като неудачите му започнаха още след старта, когато се забави и изостана на 7-ма позиция в атаката към първи завой.

Колоната поведе Христо Ичов, като за 2-ра позиция се заформи много оспорвана битка между Кирил Стоянов,  Петър Николов и Иво Младенов. Младенов допусна грешка още в началото на състезанието и се срина до последна позиция. Димитър Пашов си проби път напред и заедно с Николов и Стоянов не оставиха време на зрителите да скучаят. Безапелационен лидер в този първи стинт беше Христо Ичов, който се възползва по най-добрия начин от битката зад него и лека полека преднината му набъбна до близо 20 секунди.  В 16-та обиколка Пашов отпадна  след вероятен проблем с интернета.

В 21-ва обиколка интригата се заплете,  след като инцидент претърпя Ичов и се наложи преминаване през бокса за смяна на предното крило. Колоната поведе Кирил Стоянов, като натиска върху него от страна на Николов не беше никак малък. Съвсем скоро към тази група се доближи и Христо Ичов.

Битката продължи до финала на състезанието, като Ичов успя да се пребори с Николов, но при атаката за първо място срещу Кирил Стоянов отново счупи спойлер. В последните обиколки на състезанието Стоянов загуби спирачките си и трябваше да отстъпи победата и дори второто място.  Пръв пресече финала Петър Николов,  втори завърши Христо Ичов, а трети успя да завърши Стоянов макар и с повредени спирачки. Андрей Митров финишира на 8 обиколки изоставане и това повдига въпроса за разрешение на асистенции за по-бавните пилоти. 13 обиколки преди финала отпадна Иван Леонов, като пред погледа на фенката си Петя Илиева, не успя да направи нещо запомнящо се, дори в негативен план.  Малко преди отпадането на Пашов, Иво Младенов също напусна състезанието, като след инцидента в началото на състезанието прецени, че не може да финишира заради повреда в окачването. Румен Статев също не успя да се наслади на състезанието, защото отпадна още в началото с вероятен проблем с интернета.

След 2 седмици предстои ГП на САЩ , като състезанието ще бъде предавано отново с коментара на Ники Костадинов, с надеждата, че този път няма да има технически проблеми. Прякото предаване на ГП на Италия може да видите до 30-та обиколка на следния линк: http://www.livestream.com/brltvlive/video?clipId=pla_639ba6e0-b356-40f2-a531-8efb185ea0f0&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb.  След това се получи срив на операторския компютър и инфарктния финал остана без запис.

Facebook Comments

Comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *