Наказания за Гран При на Бахрейн

Наказания

Рейс Контрол в състав Дулички и Ичов прегледа първите обиколки и влизанията в бокса на всички пилоти в състезанието за ГП на Бахрейн и е готов с наказанията.
Адриан Петков – 3:41 – Спира твърде късно и подпира Христо Ичов отзад, след което обръща “по таван” Радослав Иванов и удря идващия зад тях Кирил Стоянов. Пилотът се наказва спрямо следната точка от Наказателната част от Правилника: “За предизвикване на масово меле, в което са пострадали два или повече болида, пилотът се наказва с дисквалификация от състезанието и се поставя под пробация за следващите 3 старта.”
Пилотът се наказва и с добавяне на 5 секунди към състезателното му време. Причина: Чат от състезанието за ГП на Малайзия.

Андрей Митров – 4:24 – ”Затваря вратата” на Тодор Пангев докато има припокриване между двата болида. Наказва се с “Предупреждение: за предизвикване на удар отстрани в следствие смяна на траекторията на движение на единия пилот, докато има припокриване между болидите и при нормално движение на потърпевшия”

Нено Топуров – 4:00 – Пилотът се наказва с официална забележка по усмотрение на Рейс Контрол за прекалено късно спиране, довело до лек удар в противников болид при нормално движение на пострадалия и без промяна на позицията и/или завъртане на пилотите.

Тодор Пангев – Добавяне на 30 секунди към състезателното му време. Причина: Чат от състезанието за ГП на Малайзия.

Румен Статев – Добавяне на 5 секунди към състезателното му време. Причина: Чат от състезанието за ГП на Малайзия

Наказаните пилоти имат право да пратят контестация в срок от 48 часа от пускане на новината, ако смятат, че са били наказани несправедливо.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *