Наказания за Гран При на Австралия

Наказания

Рейс Контрол в лицето на Христо Ичов и Димитър Дулички е готов с наказанията от Австралия.

След като бе прегледана първата обиколка на всички пилоти, както и излизането на пилотите от бокса се стигна до следните наказания:

Адриан Петков се наказва с добавяне на 10(десет) секунди към състезателното му време заради инцидент с Ясен Стамов на първи завой в първата обиколка.
Причина за наказанието: При инцидент в следствие на контакт между два или повече болида, виновният се наказва както следва:
Наказание: За предизвикване на удар отстрани в следствие смяна на траекторията на движение на единия пилот, докато има припокриване между болидите и при нормално движение на потърпевшия,  довел до завъртане и/или загуба на позиция, пилотът се наказва с добавяне на 10 (десет) секунди към състезателното му време.
По този начин Адриан Петков губи една позиция спрямо Димитър Пашов.

Иван Леонов се наказва за неправилно връщане на пистата.
Секунда от официалния риплей: Първа обиколка – двадесета секунда.
Причина за наказанието: При нарушение на правилата за връщане обратно на пистата след напускане на очертанията и или след посещение на бокса, се налагат следните наказания:
Наказание: За принуждаване на промяна на траекторията на движение на друг/и болид/и, пилотът се наказва с добавяне на 10 (десет)  секунди към състезателното му време.
Наказанието не води до размествания в класирането.

Контестации на пощата на лигата за това състезание не бяха получени.
Наказаните пилоти имат срок от 2(два) дни да изпратят жалба срещу наложените им наказания, ако смятат, че те са били наложени несправедливо.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *