Кой ще спечели Гран При на Япония?

Тази неделя ще се проведе състезанието за Голямата награда на Япония – първи кръг за Сезон 5. Домакин на събитието ще бъде пистата “Аида”, която приема кръг от шампионата за първи път. Пилотите ще завъртят 61 обиколки на едно от най-техничните трасета в календара, което притежава и няколко дълги прави, предоставящи възможности за изпреварване.

Най-бързи в сървъра бяха Димитър Дулички от Turbo Racing и Петър Николов от Engineer Raciing Team, разделени от едва 7 хилядни. Дулички спря хронометъра на 1:02.324, а Николов – на 1:02.331. Трети бе Иван Леонов от Sparta, който записа 1:02.468, а четвърто време даде другият съотборник в Engineer Ясен Стамов с време 1:03.532. Илия Стойков, който се очаква да направи завръщане в Лигата, пък записа най-бързата си обиколка в рамките на 1:05.012. Сред другите интересни имена в сървъра бе това на Ивайло Каменов, който обаче записа твърде малко обиколки.

От Рейс контрол напомнят, че в сила от този сезон влизат следните промени:

  • Състезателната дистанция е намалена на 75%
  • Чупливостта на болидите е намалена на 35%
  • Променен формат на квалификацията: всеки, който запише обиколка с време в квалификацията ще бъде със заключен сетъп за състезанието. Изключение ще бъдат следните настройки, които ще могат да се променят и след квалификацията: количество гориво, RPM Limiter, Engine Boost, Front Wing, Steering Lock, Brake Bias и Brake Pressure. Това се прави с цел улесняване на пилотите, които вече няма да се налага да настройват колата за квалификация и за състезание.
  • Скоростта в бокса е повишена до 125 км/ч., за да се запази съотношението на загуба на време в бокса спрямо намалената дистанция.
  • За Сезон 5 ще имаме променен правилник. Задължение на всички пилоти, които ще се включат в нашите сървъри е да го прочетат и да се уверят, че го тълкуват правилно!

През този състезателен уикенд ще използваме 3 типа гуми: суперсофт, софт и медиум. Пилотите, които запишат време в квалификацията, са длъжни да стартират състезанието със същия тип гуми. По време на самото състезание сте длъжни да ползвате още поне 1 тип гуми, освен този, с който стартирате надпреварата. Не сте длъжни да карате и трите типа гуми.

Напомняме, че всеки пилот, който няма отбор, е длъжен да кара с колата за гости.

Всички пилоти извън топ 6 на миналия сезон могат да ползват следните асистенции: Low Traction Control, Low Anti-Lock Brakes и Auto Shifting. Всички пилоти пък могат да използват и Auto Clutch.

ВАЖНО: Всеки пилот трябва да зададе “LAN” настройка за Multiplayer Connection в опциите на играта.

Тренирайте влизане в бокса. Влизането в пит лейна започва след излизане от първия десен завой в сектор 3. Забранява се кътването през тревата, с цел влизане в бокса!

Абсолютно се забранява превишаването на скоростта в бокса по време на всички официални сесии.

Чатът по време на състезателния уикенд е забранен! За всяко нарушение на това правило ще бъдат налагани наказания! Изключения се допускат само и единствено когато пилот съобщава за възникнал проблем. Личният чат между участниците е позволен по всяко време. Това става с командата в чата на играта /w Име_на_пилот съобщение.

Ако имате въпроси относно провеждането на състезателния уикенд или правилниците на лигата – не се колебайте да се свържете с нас в Дискорд, във форума ни или на нашата Фейсбук страница.

Любопитни цифри преди надпреварата:

  • Това състезание ще бъде под номер 52 в Лигата.
  • 10 пилоти са печелили състезание до този момент. Точно толкова са и отборите, печелили поне 1 надпревара.
  • 16 пилоти са записали подиум.
  • Sparta ще търсят своята десета победа и десети пол-позишън.
  • Димитър Дулички ще търси победа номер 10 в кариерата си в Лигата.
  • Turbo Racing ще се опита да изравни рекорда от 2 двойни победи на EventaF1 Team.
  • Engineer Racing Team ще запишат дебют

1 Обиколка на пистата Аида:

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *