Кой ще спечели Гран При на Сан Марино?

Днес ще се проведе трети кръг от Сезон 5 на БРЛ. Домакин на събитието ще бъде пистата Имола. Очакват ни 47 непредвидими обиколки, в които и най-малката грешка ще бъде наказвана от взискателната писта. Техничното трасе предлага няколко зони, където потенциално може да се стигне до грешка, а от там и удар в стените. Според пилота на Турбо Рейсинг Димитър Дулички квалификацията ще бъде решена в първи сектор. Според него този, който премине най-чисто и бързо сектора, ще се поздрави със стартиране от първа позиция. Христо Ичов пък заяви, че според него този, който стартира от предна позиция и направи най-малко грешки, ще се поздрави с победата.

Тестовете преминаха много любопитно. Състезателите имаха 3 седмици да се подготвят за надпреварата. В тези 3 седмици видяхме доста пилоти, които преминаха под гросмайсторската граница от 1 минута и 17 секунди. Най-бърз бе Дулички, който спря хронометъра на 1:16.2. След него много бързо караше и Иван Иванов, който бе по-бавен само с 2 десети. Горе-долу в тези рамки се движеше и шампиона Николов, като повреда в системата за отчитане на времената не успя да “хване” най-доброто му време. Под 1:17 слязоха още Леонов и Стамов, което ни гарантира поредната безмилостна квалификация.

От Рейс Контрол пък предупредиха, че ще следят за скоростта по време на формиращата обиколка. От там предупредиха пилотите да карат в рамките на 80-220 км/ч.

1 обиколка на пистата Имола

Поглед към историята

Гран При на Сан Марино се е провеждало само веднъж в историята на лигата. Това се случи през 2014 г., когато победата отиде при Христо Ичов. Подиума пък допълниха Иво Младенов и Димитър Пашов.

Любопитни цифри преди надпреварата

  • Димитър Дулички ще търси своята десета победа в Лигата, както и 10-а “най-бърза обиколка в състезанието”
  • Отборът на Sparta ще търси своето 23-то поредно състезание с актив! Най-ниският им такъв е от 10 точки, записан във Франция, през Сезон 4
  • Ако Turbo Racing запишат актив от 14 или повече точки, то те ще станат първият отбор в историята с четирицифрен актив от точки
  • Стоян Барбуков ще търси своя пети подиум в кариерата си

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *