Интервю с Иван Леонов – новият титуляр в отбора на Спарта за сезон 4!

Ivan LeonovСлед шокиращата новина че Христо Ичов няма да участва през следващия сезон, тежеста на лидер в отбора пада върху плещите на Иван Леонов, който завърши 3-и в шампионата през изминалия сезон, и който беше основен фактор допринесъл за спечелването на титлата при отборите от страна на Спарта. Ванката завършваше почти всяко състезание и носеше ценни точки, възползвайки се от проблемите на останалите, но дали това ще е достатъчно през Сезон 4 за да може отборът му да се задържи на върха?

Въпреки крехката си възраст, Ванката има вече няколко години опит в симрейсинга и това си пролича през последния сезон. Въпреки че не беше най-бърз, той показа завидно постоянство и не се отказваше, дори когато имаше технически проблеми. Интересно ще бъде да видим колко ще успее да израсне като пилот в близко бъдеще, и ще издържи ли на напрежението като лидер в отбора, както и как ще се справи с новия си съотборник – Тити Барбуков. Отговори на всички тези въпроси получихиме от самия Леонов, след като успяхме да се срещнем с него по Коледните празници:

Здравей, Ванка! Предстои Сезон 4 в БРЛ, като ти за втора поредна година оставаш в отбора на Спарта, след един много успешен сезон за теб. Как оценяваш като цяло представянето си през изминалия сезон и успя ли да вземеш максимума от възможностите които имаше на разположение?

През миналата година в отбора на Спарта научих доста за всичко което е нужно, за да бъдеш достоен за място в първата тройка. Представянето ми през сезона лично за мен беше много силно, въпреки проблемите в началото на сезона със свикването с турбо моторите и новите гуми на Пирели, но за щастие в края намерих своето каране и успявах да финиширам в челната тройка, като дори успях да взема пол позишън – първи за мен в кариерата ми! Като цяло мисля, че през сезон 3 успях да се възползвам от всяка една грешка на съперниците ми и да се добера до челните места.

Наистина, ти успя да изненадаш доста от съперниците си с 3-тото място в шампионата, побеждавайки пилоти от ранга на Димитър Пашов, Димитър Дулички и Иво Младенов. Това дължи ли се в някаква степен на работата ти с Христо Ичов, или ти самия положи повече усилия, и се възползва от натрупания в предишните сезони опит, не само в БРЛ, но и в други лиги в които си участвал?

Наистина мисля, че бях приятна изненада за топ пилотите, като разбира се няма да отрека невероятната работа с Ицо, който ми помагаше в по-голямата част от сезона – най-вече, когато не бях сигурен в себе си.  Разбира се, аз положих огромни усилия, но лично според обаче силното трето място в шампионата се дължи на помощта от Христо Ичов.

Натрупаният опит също ми помогна доста да постигна този краен резултат, защото без неговата помощ може би нямаше да успявам да завърша и половината състезания, в които с големи трудности докарвах колата до финала. Точно опита ме накара да се боря докрай, независимо дали съм на 5 секунди или на 5 обиколки изоставане.

Имаш нов съоборник за Сезон 4 – Стоян “Тити” Барбуков. Какво ти е мнението за него, ще можете ли да се сработите така, че да има хармония по между ви, и да донесете нови успехи за себе си и отбора на Спарта пред идния сезон?

С Тити Барбуков се разбираме отлично, той е много талантлив млад пилот, с уникални пилотски отличия, и мисля че с него ще можем да се сработим добре, въпреки различните стилове на пилотиране на двамата.

Нови успехи, разбира се че можем да донесем, но все още е много рано да се дава отговор на подобен въпрос, защото никой още не си е разкрил пълния потенциал, и защото все още сме на ранен етап от сезона, и тепърва опознаваме новото шаси на Спарта, което засега пасва на стила ми на каране.

Имаш ли някакви конкретни цели за предстоящия сезон, набелязал ли си опоненти от останалите отбори, срещу които мислиш че ще изпиташ затруднение, и кои според теб са фаворити в борбата за титлата?

Главната цел през новия сезон е да се боря за победите, а ако не успея, то задължително за място на подиума. Според мен основните ни конкуренти, поне за сега, са пилотите на Турбо – Димитър Дулички и Иво Младенов, както и Петър Николов, Димитър Пашов. За всички тях знам, че са готови да се борят за победи, и дори за титла, която обаче накрая ще бъде спечелена само от един отбор и само един пилот.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *