Иван Леонов поведе в класирането при пилотите

Иван Леонов
Иван Леонов

Иван Леонов поведе в класирането при пилотите, след като се проведоха две състезания през последните няколко седмици, за които не успяхме да ви информиране до този момент. Досегашният лидер Иво Младенов нямаше късмет, като записа само шест точки. Младенов дори отпадна два пъти и стартира от бокса веднъж, но в състезанието за ГП на Великобритания покри норматива от 75% състезателна дистанция, което го остави на трето място в шампионата.

Петър Николов запази второто си място, като записа подиум в Монако и отпадане във Великобритания.

 

ГП на Великобритания

Състезанието във Великобритания на пистата Донингтън Парк спечели Димитър Пашов, който грабна също пол позишън и най-бързата обиколка в състезанието. Втори се нареди Димитър Дулички, който стартира последен, а трети завърши Иван Леонов. Състезанието бе изпъстрено с инциденти, отпадания и проблеми със спирачките на част от пилотите. Точки взеха още Радослав Иванов, Стоян Барбуков, Димитър Центелович и Иво Младенов. Отпаднаха Петър Николов, Ивайло Каменов, Андрей Митров, Тодор Пангев и Петко Христов. Последните двама пък бяха замесени в грандиозна катастрофа.

Резултати
Пълен запис на Live TV
Клип от състезанието
Най-бързата обиколка
Галерия от състезанието

 

ГП на Монако

Иван Леонов доминира в ГП на Монако. В квалификацията той показа най-стабилно каране и заслужено я спечели с време 1:14.919. В състезанието пък постоянното и бързо каране на Иван не даде шанс на неговите конкуренти и той спечели с преднина от 46 секунди пред завършилия на втора позиция Ивайло Каменов, който направи своя дебют за отбора на Wolves Racing. Трети финишира Петър Николов, който стартира слабо и в началото на надпреварата се движеше във втората част на колоната.
Другите пилоти, които се включиха в надпреварата бяха: Радослав Иванов, Стоян Барбуков, Иво Младенов, Димитър Дулички, Тодор Пангев и Димитър Пашов. Всички те отпаднаха, главно след инциденти, като само Радослав Иванов успя да покрие норматива от 75% състезателна дистанция и взима точки за четвърто място.

След тези две състезания, пък, битката за титлата при конструкторите е по-заплетена от всякога. Turbo Racing задържа лидерството си, но шампиона Sparta е само на една точка отстояние. Pantera Racing задържа третото място, като Wolves Racing записаха първи точки в лигата.

Резултати
Пълен запис на Live TV
Клип от състезанието
Най-бързата обиколка
Галерия от състезанието

 

ГП на Франция

Тази неделя ще се проведе пети кръг от сезон 4 в лигата. ГП на Франция ще се проведе на пистата Мани Кур, като прякото предаване на състезателния уикенд ще се излъчи от 18:30 до 22:30 в нашия YouTube канал.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *