Дебютант спечели в Испания

Карта на пистата в Испания

Христо Ичов от отбора на EventaF1 Team спечели състезанието за Голямата Награда на Испания.
Компания на почетната стълбичка му правиха Димитър Дулички и Димитър Пашов.
14 пилоти уважиха старта, нещо. което доказа правотата на управата да измести с една седмица старта.В точките влязоха още: Владимир Стоянов, Тодор Пангев, Здравко Сребрев, Димитър Танков и Кирил Стоянов. Извън точките пък останаха: Румен Статев, Адриан Петков, Методи Тодоров, Калоян Иванов, Ясен Стамов и Илия Стойков.

На старта спечелият пол-позишън Ичов имаше сериозни проблеми, тъй като потеглилият от втора позиция Димитър Пашов направи по-добър старт и поведе колоната. Дулички, стартирал от трета позиция също натискаше Ичов и поглеждаше към лидерската позиция.По-назад в колоната проблеми имаше дебютантът Калоян Иванов, който след удари с противников болид и мантинелите трябваше да се откаже още в първата обиколка.

Другият отпаднал в началото бе Ясен Стамов.

БРЛ 2012 - ГП на Испания
В петата обиколка очевидно по-бързият Ичов предприе атака срещу съотборника си Пашов и успя да излезе начело на колоната. Отзад пък Дулички дебнеше за грешка на Евентите и поддържаше конкурентно темпо.В това време битка за четвъртата позиция се водеше между Кирил Стоянов и Румен Статев. Кирил, който през седмицата тренираше упорито явно бе готов да спечели първи точки в лигата.

Малко по-назад пък отпадна Методи Тодоров след тежък удар в предпазните стени.

БРЛ 2012 - ГП на Испания
През това време разочарован от загубата на лидерството Пашов сякаш забрави за Дулички и допусна да бъде застигнат и изпреварен. В крайна сметка обаче няколко завоя по-късно пилотът на Евента успя да си върне втората позиция.В това време Христо Ичов започна да трупа стабилна преднина и изглеждаше, че се очертава като фаворит за победата още в дебютното си състезание в лигата.

 БРЛ 2012 - ГП на Испания
Друго интересно място на пистата бе битката за шестата позиция, за която се бореха Адриан Петков, Тодор Пангев и Владимир Стоянов.Малко пред тях пък Статев бе изпреварил Кирил Стоянов в битката за временната четвърта позиция.

Последни в зоната на точките по това време се движеха Здравко Сребрев и Димитър Танков.

БРЛ 2012 - ГП на Испания
В 25 обиколка Димитър Пашов влезе в бокса от втора позиция, но не успя да се справи максимално добре и загуби ценни секунди в борбата си с Димитър Дулички.
Веднага след връщането му на пистата хронометрите отчетоха изоставане от 9.5 секунди спрямо Дулички и по всичко личеше, че Евента няма да запише двойна победа тук.
БРЛ 2012 - ГП на Испания
31 обиколка пък бе последна за движещият се на пета позиция Адриан Петков, който стъпи върху бордюра на последния завой и в резултат на допира се озова в предпазните стени, който сложиха край на неготово състезание.
БРЛ 2012 - ГП на Испания
14 обиколки по-късно отпадна и движещият се на четвърта позиция Румен Статев. Двигателят на Евента не издържа и Статев бе принуден да сложи край на своето състезание малко преди да достигне необходимите обиколки за покриване на норматива от 75%.Всичко това бе добре дошло за Кирил Стоянов и Владимир Стоянов, които вече се движеха четвърти и пети.

БРЛ 2012 - ГП на Испания
За съжаление на Кирил обаче неговата съдба не бе по-различна от тази на Статев и само 10 обиколки преди края неговият двигател също не издържа и Кирил отпадна от престижната четвърта позиция, която вече се заемаше от Владимир Стоянов.
За радост на Кирил, той бе покрил 75-те процента и е записан на осма позиция, с което взима първи точки в лигата.
БРЛ 2012 - ГП на Испания
До края на надпреварата Христо Ичов не допусна грешка и спечели първата си победа в лигата още в първия си старт.
Втори завърши Дулички а трети Пашов.
В точките влизат още: Владимир Стоянов, Пангев, Сребрев, Танков и Кирил Стоянов.
БРЛ 2012 - ГП на Испания
В класирането при пилотите Дулички успя да увеличи преднината си спрямо Пашов и Костадинов и по всичко личи, че борбата за титлата ще се реши между тези три пилота. След добрите си представяния Владимир Стоянов успя да излезе на четвърта позиция, а след победата си Ичов вече е дванадесети.
 БРЛ 2012 - Класиране Пилоти след 6 кръга
При конструкторите пък доминацията на ЕвентаФ1 Тийм е пълна и на този етап никой не може да се мери с тях.
След шест старта само един отбор не е записал актив – отбора на Спийд Рейсинг.
БРЛ 2012 - Класиране Конструктори след 6 кръгаСлед само една седмица пък предстои състезанието за ГП на Канада. Част от лидерите заявиха, че е възможно да пропуснат надпреварата и нищо чудно да станем свидетели на изгряването на нова звезда сред пилотите. Ще има ли такава и коя ще е тя – ще разберем след само няколко дни!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *