Втора победа за Ичов в лигата

Писта Жил Вилньов

Христо Ичов спечели втората си победа в Bulgarian Racing League на пистата в Канада. Втори завърши съотборникът му в EventaF1 Team Димитър Пашов, а трети Румен Статев от Eventa Simracing.
Точки взимат още Адриан Петков (Monsters Grand Prix F1 Team), Здравко Сребрев (Monsters Grand Prix Racing), Тодор Пангев (Monsters Grand Prix) и Иван Леонов (Turbo). Без точки от Канада си тръгват Ясен Стамов (Turbo Racing), Андрей Митров (Turbo MotorSport) и Димитър Центелович (Monsters Grand Prix).

Големият брой отсъстващи бе причината на старта да има 10 болиди. Сред отсъстващите личаха имената ан лидера в класирането – Димитър Дулички и намиращия се на трета позиция във временното класиране – Диян Костадинов.  Владимир Стоянов не успя да защити четвъртото си място, след като пропусна старта по неясни до този момент причини. Кирил Стоянов и Калоян Иванов пък бяха ангажирани с картинг състезание и също не успяха да се включат.

При отсъствието на организатора на състезанията Димитър Дулички сървърът бе под контрола на Тодор Пангев, за което управата му благодари.

Квалификацията бе спечелена от Ичов, който още там загатна за амбиции за победата. Изненадващо или не втори се нареди Статев, който пък гонеше своята цел – а именно втори подиум през сезона. Малко неочаквано Пашов, който трябваше да гони победа с оглед на отсъствието на Дулички стартира от задната за неговите възможности четвърта позиция. Адриан Петков, който правеше второто си участие за сезона бе на трета позиция. Иван Леонов, който даде осмо време пък бе наказан да стартира последен, след като превиши лимита от 12 обиколки.

На старта чудесно потегли Пашов, който от четвърта позиция успя да се промуши до втора и съвсем малко не му стигна да атакува и лидерството на Ичов. Въпреки слабата квалификация Пашов показа, че не трябва да бъде отписван от сметките за победата.
Добър старт направи и Пангев, който успя да прескочи Стамов.

Назад в колоната нямаше инциденти. Здравко Сребрев пък загуби най-много позиция, след като лаунч-контрол системата му бе блокирала.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
От лидерите в началото на надпреварата най-сериозни проблеми изпитваше Румен Статев, който бе изпреварен от Адриан Петков, а след това бесни атаки срещу него предприемаше и Ясен Стамов. След грешка на трети завой Статев бе принуден да се раздели с още една позиция.

През това време Петков успя  да изпревари и Пашов и се озова на временната втора позиция.

Втората част от класирането пък се водеше от Пангев, като пилотите караха на сериозни разлики един от друг.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
В началото на надпреварата на осма позиция се движеше най-новото попълнение на отбора на Turbo – Иван Леонов, който караше с около 3-4 секунди изоставане за една обиколка от лидерите, но показваше постоянно каране в рамките на 1:22.0-1:22.5, което говори много добре за едва 11 годишния талант, който като нищо може да се окаже един от най-добрите пилоти в българския сим-рейсинг след няколко години.
Показателно е, че по това време зад него караха пилоти като Здравко Сребрев и Димитър Центелович, които имат много повече опит.
БРЛ 2012 ГП на Канада
В петнадесетата обиколка станахме свидетели и на първия отпаднал в надпреварата. Това бе Димитър Центелович от отбора на Monsters GP, който допусна грешка на първи завой в резултат на която се удари в страничните стени и загуби предния си спойлер. В бокса на отбора му пък се оказаха отчайващо бавни и докато ремонтират колата му се оказа, че двигателят е прегрял и Димитър бе принуден да се откаже.

През това време Сребрев бе застигнал Леонов, но доста по-бързото на правите Turbo не позволяваше на Сребрев да предприема атаки.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
В челото на колоната Ясен Стамов вче бе застигнал Димитър Пашов и предприе атаки спрямо конкурента си от EventaF1 Team. След поредната атака на последния завой Пашов се предаде и отстъпи третата си позиция на Стамов.

През това време Ичов караше бз проблеми на първа позиция, но само на четири секунди изоставане зад него бе каращият много силно Адриан Петков.

Румен Статев пък бе позагубил темпо и караше твърдо на пета позиция.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
В двадесетата обиколка Здравко Сребрев най-накрая успя да се справи с Иван Леонов в битката за осмата позиция. Това обаче трая само няколко секунди, тъй като очевидно мощта на Турбото на правата бе доста по-голяма от тази на Монстърса.

През това време Адриан Петков сваляше от преднината на лидера, а пък Ясен Стамов движейки се на трета позиция бе най-бързия пилот на пистата по това време и вече бе на само секунда зад Петков.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
Битката на Сребрев и Леонов пък бе далеч от приключване като поредният рунд се състоя в края на двадесет и първата обиколка. Тук Здравко съвсем спокойно може да се оплаче от прекалено грубото на моменти каране на Леонов, което едва не доведе до отпадане и на двата болида.
Всичко това пък ставаше пред погледа на лидера в надпреварата Христо Ичов.
БРЛ 2012 - ГП на Канада
Малко преди средата на надпреварата нервите на Адриан Петков не издържаха и той допусна грешка, която му коства загуба на позиции српямо Стамов и Пашов, които вече се движеха втори и трети.
От сблъсъка пък се получиха и леки повреди в болидите. За радост те бяха минимални и не попречиха на пилотите да продължат надпреварата.
БРЛ 2012 - ГП на Канада
В това време битката на Здравко и Иван практически приключи след като Сребрев се завъртя на последния завой, което доведе и до контакт с Пангев. След това пък болидът на Монстърс застана върху бордюра, което забави пловдивчанина.

По това време пък станаха ясни и стратегиите в челото. Трите Евенти бяха избрали стратегия със само едно влизане в бокса, докато техните конкуренти Стамов и Петков бяха заложили на две такива.

БРЛ 2012 - ГП на Канада
Педесетата обиколка пък бе последна за движещият се на временната втора позиция и поставил най-бързата обиколка в състезанието по онова време Ясен Стамов. По този начин единственият отбор в лигата печелил точки във всички стартове до този момент – Turbo Racing остана за първи път с празни ръце. Това пък най-вероятно сложи и край на амбициите на кюстендилци за титлата при конструкторите.
БРЛ 2012 - ГП на Канада
До края на надпреварата още един двигател Ферари изгърмя – този на Иван Леонов. От Турбо Рейсинг Груп определено трябва да анализират представянето и най-вече издръжливостта на техните двигатели, защото тези повреди далеч не са първи при тях този сезон.

В челото пък няколко пилота загубиха спирачките си, но това не доведе до размествания с класирането и по този начин Христо Ичов спечели втората си победа през сезона, въпреки, че се оплака, че е започнал състезанието с използвани спирачки. Благодарение на втората позиция на Пашов пък ЕвентаФ1 записаха и втората си двойна победа през сезона. Третото място на Статев му спечели и второ качване на подиума.

БРЛ 2012 - Класиране Пилоти след 7 кръг
В класирането при пилотите Пашов успя да скъси преднината на Дулички до едва 8 точки. След двете си победи Ичов е вече пети и като нищо скоро може да се замеси в борбата за титлата. Прави впечатление, че за седем старта цели 19 пилота са записали участие в лигата, което може само да ни радва.
БРЛ 2012 - Класиране Конструктори след 7 кръг
В класирането при конструкторите в борбата за титлата всичко изглежда е решено, тъй като ЕвентаФ1 имат преднина от близо 100 точки пред вторите в класирането. Тук борба по-скоро ще има за втората позиция. На този етап единственият отбор без точки продължава да бъде Спийд Рейсинг, но от централата на отбора заявиха, че има голяма вероятност техен пило да се включи в състезанието във Великобритания.

Самото състезание е след по-малко от две седмици и със голяма доза увереност можем да заявим, че там очакваме много сериозна бройка участници, с което се надяваме да станем свидетели на едно много интересно състезание. Въпросът там ще бъде дали Дулички или Ичов ще успеят да запишат трета победа за сезона или пък друг пилот ще успее да запише своята втора такава. С оглед на успорвания сезон няма да е изненада и някой от останалите пилоти да запише първата си победа. Следете лигата и след по-малко от две седмици ще имаме отговор на въпроса кой ще спечели осмият кръг през сезон 2012 в Българската Рейсинг Лига!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *