Безапелационен Ицо победи в Австралия

Профилна снимка на Христо Ичов

Христо Ичов от EventaF1 Team започна по възможно най-добрия начин новия сезон в Българската Рейсинг Лига, след като победи в състезанието за Голямата Награда на Австралия тази неделя на пистата Албърт Парк в Мелбърн.
Втори на почетната стълбичка се нареди Иво Младенов от отбора на Daimler а трети карирания флаг видя Кирил Стоянов от Eventa Simracing.
Четиринадесет човека се включиха за дебютното състезание и видяха как Кирил Стоянов спечели първия си пол позишън в кариерата. Веднага зад него се класираха Христо Ичов и Димитър Дулички. Интересното бе дали Кирил щеше да покаже същото темпо и в състезателни условия. Четвърти пък стартираше Иво Младенов, който загатна още там, че ще гони добро класиране.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
В началото на надпреварата Кирил Стоянов задържа лидерството си, въпреки, че не бе най-добре стартиралия пилот в челото. Дулички сякаш реагира най-добре на изгасването на светофара, но в името на феър плея сякаш реши да не рискува контакт със Стоянов. От това се възползва Иво Младенов, който успя да се изравни с Дулички и да го изпревари в спирането за завой 3. Ясен Стамов пък пострада най-сериозно на старта след контакт с Адриан Петков. Тодор Пангев показа още в първата обиколка защо е спечелил награда за изпреварване на годината с двойно такова срещу Петков и Велев.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия
Още първите обиколки през новия сезон белязаха една от най-добрите битки през сезона. Първите трима показваха феър плей и водеха чиста борба, като единственото, което не се харесваше бе непрекъснатата смяна на линията от страна на Кирил Стоянов. Въпреки това пилотите съумяваха да се опазят и решаваха спора на пистата в борба за първата позиция.
В крайна сметка не след дълго Христо Ичов съумя да излезе на чело и даде заявка за победа.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Шеста и седма обиколка пък бяха последни за болидите на Турбо Рейсинг. Пръв отпадна Дулички след две завъртания и тежък удар със стените. Малко след него отпадан и Велев, който по ирония на съдбата допусна също две идентични грешки и също трябваше да напусне надпреварата рано.
Напред за втора позиция Иво Младенов бе съумял да се откъсне от Кирил Стоянов.
Около десетата обиколка Пашов започна атаки срещу Петков и не след дълго излезе една позиция по-напред.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Пръв от лидерите в бокса влезе Иво Младенов в 14-тата обиколка. Една по-късно същото стори и Кирил Стоянов, което даде временно втората позиция на Тодор Пангев.
В осемнадесетата обиколка първи си бокс направи и Христо Ичов, като огромната преднина, която имаше му позволи да излезе безпроблемно отново на първата позиция.
Междувременно за Кирил Стоянов не бе проблем да изпревари с новите си гуми Димитър Пашов, който все още не бе посетил механиците си.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
41-вата обиколка се оказа последна за Иван Леонов, който загуби спирачки, а след това и двете си крила. Все пак Леонов като по чудо успя да докара колата до бокса, където обаче се предаде и двигателят му, което принуди Иван да прекрати участието си.
В 51-вата пък отпадна Ясен Стамов, след проблем със своя лаптоп. Неприятно отпадане на Ясен само няколко обиколки преди границата от взимане на точки.
В крайна сметка единственият, който не допусна сериозни грешки се оказа безапелационният победител Христо Ичов, който направи летящ старт на сезона.
С третото и четвърто място на Кирил Стоянов и Пангев Eventa Simracing пък събра най-много точки при конструкторите.
Точки взеха още: Адриан Петков, Димитър Пашов и Андрей Митров. Без точки останаха: Ясен Стамов, Иван Леонов, Георги Савовски, Сашо Велев, Димитър Дулички, Методи Тодоров и Иван Станчев.
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Българска Рейсинг Лига - ГП на Австралия 2013
Следващото състезание в календара ще се проведе на 31 март на пистата в Малайзия. Turbo Racing със сигурност ще търсят реванш, но едва ли Христо Ичов ще върне газта и ще отстъпи лидерстовото си без бой. Интересно ще бъде и дали добрата форма на младоците Младенов и Стоянов ще продължи.
Гледайте ни на живо с коментара на Димитър Центелович!

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *