Анализ на последните състезания

Последни новини от Българската Рейсинг Лига

В следващите редове ще се опитаме да ви запознаем с това какво се случи в лигата по време на състезанията за които до този момент не успяхме да напишем анализ.
След Гран При на Бахрейн Иво Младенов показа, че може да се бори за победи в лигата. По време на следващото състезание обаче Иво попадна в много добре замисления тактически капан на Христо Ичов, който се състоеше в това Ичов да влиза преди Младенов в бокса с което само за няколко обиколки с чисто нови гуми Христо ковеше победата си с бясно темпо. Димитър Пашов също бе в полезрението на зрителите, като дори имаше шанс за победа, особено през първата част на състезанието, през която тримата лидери караха гума до гума чак до първите влизания в бокса.  Интересно бе, че Пашов в крайна сметка влезе един път по-малко в бокса от останалите пилоти в призовата тройка. Така и не стана ясно дали това е било планирано или Димитър се е опитал да изненада Ичов и Младенов променяйки тактиката си по време на надпреварата.
На четвърта позиция се нареди пилотът на Sprite Радо Иванов, който със спокойно темпо успя да изпревари грешащите пилоти около него и записа чудесен резултат.
В Turbo Racing нямаха много поводи за радост. След доброто си представяне в Бахрейн Димитър Дулички загатваше, че отново навлиза в добра форма. За негово съжаление обаче това състезание се превърна в кошмар. По време на формиращата обиколка лидерът на Turbo Racing Group бе ударен от друг пилот на отбора – Калоян Иванов, което доведе до стартиране от бокса за Димитър. Това обаче не бе всичко. Само две обиколки след начало на състезанието Дулички допусна завъртане, което доведе до тежък удар със стените около пистата, което път от своя страна доведе до откачане на една от гумите на Димитър и той трябваше да напусне надпреварата рано рано. Все пак Владо Стоянов успя да отмие малко от срама на отбора като завърши на пета позиция в едно от малкото си участия през този сезон.

Както и се очакваше Гран При на Монако се оказа абсолютна лотария и бе ясно, че който опази колата си здрава ще спечели. Димитър Пашов направи безгрешно състезание, подплатено с отлично темпо, което в крайна сметка му позволи да затвори всички останали пилоти на пистата с поне две обиколки. В това число влязоха и асовете на Eventa и Turbo – Ичов и Дулички, които участваха в множество катастрофи и инциденти. В крайна сметка Ичов успя да докара колата до третата позиция, като пред него се класира Кирил Стоянов, който също записа чудесен резултат и добро каране без много инциденти и грешки. Адриан Петков пък продължи добрата форма на отбора си Sprite с четвърто място.Останалите пилоти не успяха да покрият норматива от 90% състезателна дистанция и не взеха точки от това състезание.
С победата си Пашов стана третия победител за този сезон от четири старта, като само Христо Ичов бе спечелил две – ГП на Австралия и ГП на Малайзия. Победата щеше да даде стимул на Пашов за още по-усилени тренировки, но дали щеше да се включи в борбата за титлата щеше да се разбере в следващите състезания, които изглеждаше щяха да оформят претендентите за титлата през тази година.

Гран При на Канада обещаваше да се превърне в едно от най-интересните състезания през сезона. Гумите щяха да се износват по-малко и това даваше шанс на пилоти с по-агресивно пилотиране да се борят за най-предните позиции. Иво Младенов даде тон на амбициите си за победа след като спечели квалификацията, следван от Христо Ичов, който стартираше втори. Трети и един от малкото избрали да стартират с по-твърдия тип гуми бе Пашов, който успя да се мушне пред Дулички в последния момент с обиколка по-бърза с една хилядна от тази на кюстендилеца.
Битката за победата пък бе тройна чак до първите влизания в бокса. До тогава Ичов, Младенов и Пашов караха на обща разлика от една секунда, като Ичов и Младенов си сменяха позициите, а след тях Пашов караше внимателно и изчакваше удобен момент, От четвърта позиция пък Дулички поддържаше добро темпо и не изоставаше значимо от лидерите.
Малко преди първите боксове две грешки на Пашов му костваха третото място и той вече бе зад Димитър Дулички. Явно Пашов бе прегорял в амбициите си да скъси още от преднината на Христо Ичов в битката за победата.
От първата четворка всички освен Иво Младенов влязоха заедно, като Младенов стори това една обиколка по-късно, излизайки обратно на пистата точно зад задния спойлер на Ичов, който вече водеше колоната. Младенов опитваше по всякакъв начин да атакува Ичов, но така и не се доближи достатъчно близо, за да осъществи целта си. В крайна сметка се оказа, че Ичов е запазил повече гумите си и не след дълго се откъсна напред.
В края на надпреварата пък бе заформена вълнуваща борба за втора и трета позиции, като в нея Дулички бе избрал стратегия с един стоп по-малко, която може би щеше да му донесе успех, ако Димитър бе преценил по-прецизно изразходването на горивото тук. В предпоследната обиколка на предпоследната права болида на Дулички започна да угасва, което позволи на Младенов да го изпревари и да направи състезанието с невероятен завършек. Малко не достигна и на Пашов да изпревари Дулички.

Квалификацията за Гран При на Великобритания загатна за поредно много интересно състезание. Иво Младенов спечели пол-позишън с едва 78 хилядни пред Христо Ичов, като зад тях стартираше Димитър Пашов.
И в това състезание станахме свидетели на тройна битка, както в последните състезания. Този път този, който ”изпусна” групата бе Христо Ичов, който имаше проблеми в няколко ситуации и изостана. Това обаче стана едва в края на състезанието, като до тогава зрителите наблюдаваха битка гума до гума. След изоставането на Ичов битката продължи и се водеше между Пашов и Младенов.
В крайна сметка нервите на Иво Младенов бяха по-здрави и той се окичи със своята втора победа в лигата. Христо Ичов пък нямаше проблем да завърши на трета позиция. За четвъртата позиция спореха Димитър Дулички и Радослав Иванов, като по-добрата стратегия на Димитър му отреди по-предната позиция. Лош уикенд записаха в Евента Симрейсинг, като техните коли бяха единствените отпаднали, което доведе до загуба на ценни точки за отбора в борбата му в класирането при конструкторите.

Добрата форма на Младенов продължи и в Гран При на Германия, където той спечели отново пол-позишън, следван от Димитър Пашов и Христо Ичов. По време на състезанието за съжаление станахме свидетели на многжество инциденти. В един от тях бе замесен Димитър Пашов, чиито компютър заби, в резултат на което се стигна до верижна катастрофа в която участваха четири болида. Това сложи край на амбиции на Пашов за победа. Все пак Димитър успя да докара болида си до трета позиция. Нервите на Кирил Стоянов пък не издържаха и той отправи неприлични изрази в чата на играта, които му донесоха добавяне на секунди към състезателното му време, което го отпрати от четвърта на осма позиция. Добро класиране записа Иван Леонов, който тук караше болида на Турбо Рейсинг, които пък записаха поред добър резултат и отново класираха и двете си коли (друга бе карана от Александър Бакалов) в точките с което скасиха леко изоставането до първите три отбора.
В борбата за победата сякаш отново Христо Ичов бе избрал най-добрата стратегия и успя да се пробори с Иво Младенов. По този начин Ичов увеличи сериозно преднината си на върха при класирането при пилотите.

Гран При на Унгария щеше да е последното състезание преди лятната пауза. В него правеше впечатление отсъствието на Иво Младенов, който имаше ангажименти. Това пък даваше шанс на Христо Ичов да увеличи още повече преднината си в класирането при пилотите. Той обаче пропусна да спечели пол-позишъна, който отиде в Димитър Пашов. Това се оказа пагубно на Христо, който загуби старта от Димитър Дулички (потеглил трети). Дулички се завъртя в края на първата обиколка, а в резултат на това Ичов трябваше да отбие в зоната за сигурност, за да избегне инцидент. По този начин Димитър Пашов рано се откъсна напреди до края не сгреши, което му донесе победата. Ичов имаше проблеми със спирачките, но успя да се класира втори. Третата позиция отиде при Димитър Дулички, който имаше куп проблеми, но с добро темпо и постоянно каране успя да се справи с Кирил Стоянов и Иван Леонов, които останаха зад него.
Как изглеждат КЛАСИРАНИЯТА в лигата можете да видите в линка, който ви предоставяме.

Facebook Comments

Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *