United-Kingdom

ОФИЦИАЛЕН ПРАВИЛНИК НА БЪЛГАРСКАТА РЕЙСИНГ ЛИГА – СЕЗОН 5

Тук ще намерите правилата за участие в лигата, които са разделени на 4 основни секции, плюс няколко допълнителни уточнения по-долу.

Основни задължения на участниците в лигата

  • Всеки мениджър или пилот, който желае да се включи в лигата, е длъжен да прочете правилника на лигата за съответния сезон и да се увери, че го тълкува правилно. При проблеми с разтълкуването на правилника използвайте форума на лигата за разясняване на неяснотите.
  • Всеки мениджър или пилот е длъжен да уважава всички други участници в лигата и да спазва добрия тон и етикет в сървъра/сайта/форума на лигата. При неспазването на това правило ще последват строги наказания, по усмотрение на управата.

Валидност на правилника

Правилниците на BRL влизат в сила от първото състезание за сезона. Всеки мениджър има право да предлага корекции по правилника по време на сезона, които влизат в сила от следващото състезание в календара (ако бъдат приети от всички организации/отбори). Управата си запазва правото да отхвърля предложения за корекции в правилника, както и да го коригира по свое усмотрение по всяко време. Всяка такава корекция ще бъде обявявана публично, с изтъкване на причините за нея.

Проблеми даващи предимство

Всеки, който открие бъг в мода или играта (особено ако бъг-ът дава каквото и да е предимство на даден пилот), е ДЛЪЖЕН при първа възможност да уведоми управата за това. Наказвани ще бъдат както пилоти така и цели отбори, които са знаели за бъг, без значение дали са се възползвали от него или не!

Спазването на феър-плея и добрия тон е задължителен!

При умишлено нарушаване на правилата ще последват наказания по усмотрение на управата!

Управата и Рейс Контрол си запазват правото да разследват и взимат решения по всякакви ситуации на и извън пистата, които не са описани в правилника!