English Page

 

 

 

Тук ще намерите информация, ъпдейти и линкове за сваляне за използваните от лигата модове.

МОД ЗА СЕЗОН 3

Ф1 2014 мода за сезон 3 вече е официално пуснат. По-долу може да научите кои да последните промени по мода, характеристики на мода и също така да свалите самия мод в края на страницата.

ПОСЛЕДНИ ОБНОВЯВАНИЯ

Версия 1.5 – 1.53

 1. Добавена пистата Сепанг.
 2. Добавен отборът на Евента Ф1.
 3. По-равна настилка за Сепанг.
 4. Коригиран цвят на Хард гумите.
 5. Добавена каската на Андрей Митров.
 6. Коригирани изчезващите гуми в replay.
 7. Добавена е липсващата папка за log файлове на RFE.

Версия 1.41

 1. Увеличено загряване на двигателя за да отговаря на новия начин на използване на оборотите.
 2. Увеличен разход на гориво за да отговаря на новия начин на използване на оборотите.
 3. Оправен бъга с изчезването на колелата при каране на Low Details.
 4. Ъпдейти за някои от отборите.
 5. Намалени RFE изисквания за настройката на Special FX and Shadows от Medium на Low.

Версия 1.4

 1. Намалена чуствителност на гумите спрямо вертикално натоварване – това подобрява стабилността на болида като цяло.
 2. Увеличени slip angle и slip ratio, което прави движението на колата по-плавно при смяна на посоката.
 3. Коригирано загряване на гумите спрямо горните промени.
 4. Коригирана крива на двигателя за да съответсва повече на реалността. Оптималния начин за каране е поддържане на до около 12000 оборота, за което са добавени и такива стойности на ограничителя на оборотите (RPM Limiter). Добавени са и повече Final Drive предавателни числа, както и 2 допълнителни Gear Ratios числа, за да покрият изискванията на променения двигател.
 5. Добавени са готовите коли на няколко от отборите.
 6. Обновено ръководство с данните на променения двигател.
 7. Нов default сетъп, съответсващ на промените. Базиран е на сетъп за Имола, който може да откриете в папка setups (BRL2014S3_Imola_set6b r.svm).
 8. Върнати са оригиналните 3D модели и текстури на гумите от RFT мода, което би трябвало да оправи проблемите са насичането на повечето участници.

Версия 1.3

 1. Добавени са 3 нива на Engine Braking Torque, достъпни от Upgrades менюто.
 2. Някой малки корекции на гумите и други неща.

Версия 1.2

 1. По-изравнено износване на предни спрямо задни гуми, промяна в скоростта на износване на смесите, леко променена крива на износване за първите 18 % на ресурса им. Вижте обновеното ръководство за точна информация, в секцията за гумите.
 2. Намален въртящ момент при смяна на предавките, с цел по-леко сменяне по време на ускорение и спиране в завой, както е в реалната Ф1.
 3. Малко увеличен разхода на гориво, тъй като беше прекалено нисък след предишните промени.
 4. Заменена specular mapping текстура в TEAM.MAS файла в папката на колата за гости – копирайте си го във папката на вашия отбор. Това се наложи поради леко видими остатъчни окраски на Red Bull болида. Благодарности на Иво Младенов за забележката.
 5. Добавено липсващото наказание при превишаване скоростта в бокса във rFm файла.

Версия 1.1

 1. Променени са гумите и двигателя за повече реализъм
 2. Добавен е алтернативен звук на двигателя, коригиран е малко сегашния
 3. Обновен е default сетъпа.

Версия 1

 1. Първа официална версия.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДА ЗА СЕЗОН 3

Целта на мода е да симулира възможно най-точно новите болиди от Формула 1 за 2014-а година, с 1.6L v6 турбо двигатели, по-тежки шасита, стриктна консумация на гориво, намалени стойности на аеродинамично притискане и т.н.

Решили сме някои неща да се различават в известна степен спрямо реалността (без да жертваме реализъм), с цел подобряване качеството на надпреварите или за избягване на липсващи финкции в rFactor.

* 1.6L v6 Турбо Двигател – моделиран с помощта на данни от Хонда двигател от предишната турбо ера в Ф1 през 80-те, двигателя в мода има типично рязко увеличение на въртящия момент в горните нива на оборотите, с цел симулиране на турбо ефекта, за който rFactor няма модел. За добавянето на мощността от ERS се използват 3 настройки на нивото на Boost. Решихме да не ползваме някой от KERS plugin-ите, за да се избегнат проблеми които понякога възникват с него и които могат да опропастят цяло състезание на един или друг пилот.

* Pirelli Гуми – голяма част от работата по мода е фокусирана върху това да се направи възможно най-реалистично поведение на гумите. Въпреки че винаги има какво да се желае от крайния резултат, мисля че сме постигнали доста правдоподобно и реалистично поведение на гумите. Задните гуми разбира се са с по-голям капацитет на натоварване от предните, но въпреки тва недостатъчно за да се справят със въртящия момент на новия двигател при настройка на Boost-а на 3, така че превъртане на гуми ще се случва доста често при недостатъчно внимание от страна на пилота, особено с моделирани температурни промени и износване. Използването на настройките на окачването, диференциала и Boost е ключово за контрола на сцеплението.

* Аеродинамика – също както в реалната Ф1, аеродинамиката в мода е изключително важно значение за времената на обиколка. Поддържането на оптимален ъгъл и височина на шасито спрямо земята при различни скорости за работата на дифузьора, както и баланса между предно и задно крило, може да окаже голямо влияние върху управлението на колата.

* Окачване – окачването в реалната модерна Ф1 е много по-сложно отколкото може да се симулира в rFactor, затова използваме геометрия на окачване която е малко различна от реалната, особено що се отнася до anti-dive и anti-squat ефекти, които са трудни за правилно моделиране без достъп до истински данни за даден болид. Това не намалява усещането за реализъм при движението на болида.

* Реалистични граници на setup параметрите и upgrade опции – целта е да се използват стойности в реалистични граници, но все пак с достатъчно избор за да може всеки пилот да нагласи управлението според изискванията си. В последствие ще добавим опции в Upgrades менюто които нормално липсват в модовете – междуосие (wheelbase), междуколесие (track width) и Акерман ефект (Ackerman steering). С тези опции ще е по-лесно настройването на болида за различни типове писти и различни стилове на каране, особено що се отнася до работата на гумите.

* Времеви условия, дъждовно време – моделирани чрез RFE plugin-а.

* Графики и звуци – използваме отличния F1RFT 2012 като основа за 3D модела на колата. За да избегнем евентуално влияние на различните 3D модели върху физиките, ще използваме само една кола от мода за всички отбори и пилоти в лигата. Що се отнася до звуците, сме комбинирали звуци от различни модове с цел постигане на звучене от турбо двигател.

* Детайлно ръководство – PDF ръководство което включва технически данни за мода, с графики на оптималните режими за различните компоненти и настройки.

ЛИНКОВЕ ЗА СВЯЛАНЕ И ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЯ

Моля свалете мода от следващия линк и копирайте съдържанието на архивния файл в нова, чиста инсталация на rFactor v1.255f. Винаги пускайте играта от launcher.exe ако искате да имате най-новата версия на мода.

F1 2014 S3 Mod v1 – Линк за сваляне

ВАЖНО: Правете си backup копие на всички файлове които сте променяли ръчно (plugin и камера настройки, звуци и т.н.) преди да пускате лаунчъра, тъй като всеки ъпдейт на съществуващи вече файлове ги презаписва без предупреждение.

 

Ако имате проблеми или въпроси, уведомете ни своевременно!