United-Kingdom

1. Регистрация за участие

Регистрацията се извършва в предназначената за това система, като следвате инструкциите на страницата Как да се запишем.

  1.1. Регистриране на пилот

  1. Всеки пилот, който желае да участва в лигата е длъжен да си намери отбор или да кара с колата за гости.
  2. Нерегистрирани или неправилно регистрирани пилоти няма да бъдат допускани до участие в официални състезания.
  3. Пилот има право да сменя отбора си по време на сезона, между първи и осми кръг или между два сезона, чрез съответната функция в системата на лигата.
  4. Всички пилоти са длъжни да използват истинските си имена написани на латиница в сървъра на лигата. Имената трябва да съвпадат ТОЧНО с пилотското име в тяхната SLS регистрация, за сезона в който участват. При разминаване на имената, резултатите на пилота от състезанията няма да бъдат правилно разчитани от системата.

  1.2. Регистриране на отбор

  1. В лигата могат да участват неограничен брой отбори, като за целта се регистрират в мениджмънт системата на лигата. В рамките на един състезателен уикенд само двама от пилотите на отбора могат да представляват отбора си. Другите, които искат да участват, могат да бъдат отдадени под наем в друг отбор (виж точка 1.1.3 от Регистриране на пилот по-горе), или да карат с колата за гости.
  2. Всеки отбор се регистрира от мениджъра на отбора, като същият може същевременно да бъде и пилот в отбора си.
  3. Мениджърът на отбор няма право да регистрира повече от един такъв.
  4. Всеки мениджър получава правото да избира кола за отбора си, от мода, преди всеки сезон. Всеки отбор може да създаде собствени скинове/текстури за колата си, шлемовете на пилотите си, екипите и т.н., след което ги изпраща на управата за включване в мода.

2. Допускане на нов пилот до участие в лигата

Всеки дебютант в лигата ще бъде наблюдаван от Рейс Контрол по време на тестови сесии и свободните тренировки. Преди начало на квалификацията ще бъде преценено дали този пилот е достатъчно добре подготвен, за да се включи в надпреварата. Преценката ще бъде базирана върху постоянството, бързината и отношението му спрямо останалите участници в лигата.

3. Точкова система и класирания

  1. Точковата система в шампионата е взаимствана от тази в официалния шампионат на Формула 1:
    1-во място – 25 точки
    2-ро място – 18 точки
    3-то място – 15 точки
    4-то място – 12 точки
    5-то място – 10 точки
    6-то място – 8 точки
    7-мо място – 6 точки
    8-мо място – 4 точки
    9-то място – 2 точки
    10-то място – 1 точка
  2. Пилотите ще получават точки само, когато са покрили 90% от състезателната дистанция на лидера ( измерено в обиколки). Ако състезанието приключи между 49.5/50% и 74.5/75% от състезателната дистанция, поради различни спрямо обстоятелствата проблеми, точките се разпределят на половина. Първия получава 12.5, втория – 9, третия – 7.5 и така до десето място 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0.5 точки.
  3. Ако двама или повече пилоти/отбори са с равни точки, по-предна позиция заема този, който е спечелил повече победи. Ако се стигне до еднакъв брой победи, то предимство има пилотът/отборът спечелил повече втори места. При еднакви на брой такива се гледат съответно трети, четвърти и т.н. места. Пилотите/отборите, които нямат спечелени точки се подреждат произволно в класиранията на лигата.