United-Kingdom

1. Регистрация за участие

Регистрацията се извършва в предназначената за това система, като следвате инструкциите на страницата Как да се запишем.

  1.1. Регистриране на пилот

  • Всеки пилот, който желае да участва в лигата е длъжен да си намери отбор или да кара с колата за гости. Пилоти без отбор нямат право да карат с отборна кола.
  • Нерегистрирани или неправилно регистрирани пилоти няма да бъдат допускани до участие в официални състезания.
  • Пилот има право да сменя отбора си по време на сезона чрез съответната функция в системата на лигата.
  • Тест пилотите имат право да карат за други отбори ако мениджърите на неговия отбор и този за когото възнамерява да кара се разберат за този трансфер. Срока за наема на тест пилот се определя от мениджърите на отборите.
  • Всички пилоти са длъжни да използват истинските си имена написани на латиница в сървъра на лигата. Имената трябва да съвпадат ТОЧНО с пилотското име в тяхната SLS регистрация, за сезона в който участват. При разминаване на имената, резултатите на пилота от състезанията няма да бъдет правилно разчитани от системата.

  1.2. Регистриране на отбор

  • В лигата могат да участват неограничен брой отбори, като за целта се регистрират в мениджмънт системата на лигата. За да бъде валиден един отбор той трябва да притежава минимум двама пилоти. В рамките на един състезателен уикенд само двама от пилотите на отбора могат да представляват отбора си. Другите, които искат да участват, могат да бъдат отдадени под наем в друг отбор, или да карат с колата за гости.
  • Всеки отбор се регистрира от собственика или мениджъра на отбора, като същия може същевременно да бъде и пилот в отбора си.
  • Собственик на отбор няма право да регистрира повече от един такъв.
  • Всеки отбор може да създаде собствени скинове/текстури за колата си, шлемовете на пилотите си, екипите и т.н., като използва включените в мода шаблони за Photoshop, след което ги изпрати на управата за включване в мода. Отбори без собствени коли са длъжни да използват колата за гости и нямат право да използват болиди на друг отбор!

2. Допускане на нов пилот до участие в лигата

Всеки дебютант в лигата ще бъде наблюдаван от рейс контрол по време на свободните тренировки. Преди начало на квалификацията ще бъде преценено дали този пилот е достатъчно добре подготвен да се включи в надпреварата. Преценката ще бъде базирана върху постоянството, бързината и отношението му спрямо останалите участници в лигата.

3. Точкова система и класирания

  • Точковата система в шампионата е взаимствана от тази в официалния шампионат на Формула 1:
    1-во място – 25 точки
    2-ро място – 18 точки
    3-то място – 15 точки
    4-то място – 12 точки
    5-то място – 10 точки
    6-то място – 8 точки
    7-мо място – 6 точки
    8-мо място – 4 точки
    9-то място – 2 точки
    10-то място – 1 точка
  • Пилотите ще получават точки само, когато са покрили 75% от състезателната дистанция на лидера ( измерено в обиколки). Ако състезанието приключи между 49.5/50% и 74.5/75% от състезателната дистанция, поради различни спрямо обстоятелствата проблеми, точките се разпределят на половина. Първия получава 12.5, втория – 9, третия – 7.5 и така до десето място 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0.5 точки.
  • Ако двама или повече пилоти/отбори са с равни точки, по-предна позиция заема този, който е спечелил повече победи. Ако се стигне до еднакъв брой победи, то предимство има пилотът/отборът спечелил повече втори места. При еднакви на брой такива се гледат съответно трети, четвърти и т.н. места. Пилотите/отборите, които нямат спечелени точки се подреждат произволно в класиранията на лигата.
  • В класиранията ще бъдат включвани максимум две коли от един отбор за всеки състезателен уикенд. Ако тест пилот желае да се включи по време на свободните тренировки, то той може да направи това, но няма да бъде броен като участник в съответния уикенд.